Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)"— Előadás másolata:

1 A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)

2 A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület főbb céljai Hozzájárulás az innovatív vidéki közösségek kialakulásához, az együttműködési képességek és szervezettség javításához. A vidékfejlesztés társadalmi-gazdasági szerepének erősítése. A vidék gazdasága fellendítésének, a munkalehetőségek érdemi bővülésének, a megélhetés biztonságának támogatása, a szövetkezés és újraszövetkezés elősegítése. Hozzájárulás a fejlesztési forrásokhoz való hozzájutáshoz, azok hatékony felhasználásának elősegítése. A vidék értékeinek, tárgyi és szellemi kultúrájának (természeti-, épített és kulturális értékek) megismertetése a helyi közösségekkel.

3 Ismeretterjesztés, felvilágosítás. A LEADER- módszertan hazai és uniós tapasztalatainak megismertetése helyi közösségekkel. A tapasztalat- és információcsere biztosítása részben a hazai LEADER helyi akciócsoportok, részben hazai és további uniós tagországok között. Különféle rendezvények, ismeretterjesztő programok, konferenciák, tapasztalatcserék, szakkörök, táborok szervezése. Tájékoztatás az írott és elektronikus sajtón keresztül. Kiadványok készítése, terjesztése, elektronikus információs szolgáltatások. Szakemberek megnyerésével és bevonásával tanácsadás nyújtása, mentori tevékenység folytatása.

4 A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület, mint szolgáltató főbb céljai a vidéki térségek hazai és nemzetközi hálózatba kapcsolása, a hálózat folyamatos és hatékony működtetése, a nemzeti szint és a helyi akciócsoportok, valamint a helyi akciócsoportok egymás közötti információ-, tapasztalat- és tudáscseréjének megvalósítása, a jó gyakorlati tapasztalatok azonosítása, elemzése és terjesztése, a tapasztalat- és tudáscsere megszervezése a kevésbé fejlett térségek segítése érdekében, a vidékfejlesztési sikerekkel kapcsolatos tapasztalatok, információk és know-how átadása, technikai segítségnyújtás a helyi és nemzetközi együttműködések számára a LEADER+ kedvezményezettjei számára találkozók szervezése, a nemzetközi kapcsolatok élénkítése, koordinációs és kommunikációs funkciók működtetése a program megvalósításához szükséges szakmai háttér megteremtése.

5 A megvalósítás szakmai eszközrendszere Kiadványok –Haza és nemzetközi LEADER programmal kapcsolatos kiadványok adaptálása, fordítása, terjesztése, kiadói funkció működtetése –LEADER kiadványok, legújabb legfrissebb nyugat európai tapasztalatokkal kapcsolatos kiadványok –Rendszeres gyakorisággal megjelenő Hírlevél közreadása az akciócsoportok, a LEADER programban érintettek az egyesület tagjai számára –Tanulmánykötet, tudományos megközelítés a LEADER kezdeményezés eszköz- és módszertanára vonatkozóan –Statisztikai és monitoring kiadványok, az egyes akciócsoportok tevékenységére vonatkozóan. Adatok, információk, ki-mit valósított meg. Előrehaladási állapotra vonatkozóan kiadványok.

6 Egyesületi tevékenység Szakmai út szervezése Konferenciák LEADER Kerekasztal Pályázati tanácsadás, mentorálás Tréningek szervezése, coaching Partnerközvetítés Településfejlesztési tervek, koncepciók kidolgozása Elektronikus tájékoztatás

7 Programok „A nemzetközi gazdasági válság hatásainak a vidéki térségekben történő kommunikációja” a munka világa a vidéki térségekben: fókuszban a munkahelyek megőrzése a vidéki értelmiség helyzete, szerepe a nemzetközi válság hatásainak kezelésében, kommunikációjában vállalkozásösztönzési programok hatékony lebonyolítása a vidéki térségekben képzési programok a vidéki munkavállalás növelése érdekében mikro-hitel programok indítása vidéki vállalkozások, önkormányzatok részére új típusú energetikai megoldások a vidéki lakosság körében önfoglalkoztatás és önellátás a vidéki közösségekben – hangsúlyeltolódás a munka-intenzív ágazatok és a fenntartható foglalkoztatás irányába digitális eszközök a felzárkózás szolgálatában

8 Programok „A foglalkoztatást elősegítő tevékenységekhez kapcsolódó kommunikációs program” (OFA) PR, marketing (online fórumok, elektronikus hírlevelek, blogok, zárt szakmai fórumok, véleményformáló emberek, tájékoztató anyagok,nyomtatott sajtó, speciális szakmai kiadványok) Konferenciák, road-show szervezése 12 helyszínen egynapos szakmai konferencia megrendezése országos road-show keretében meghívott vendégelőadók előadásai, sikeres foglalkoztatók és foglalkoztatottak bemutatása, tanácsadás a célcsoportoknak, eredmények bemutatása Országos hatókörű kommunikációs program Cél: a foglalkoztatást elősegítő hazai támogatási rendszerről történő tájékoztatás, programok és eredmények bemutatása, megismertetése (Járulékkedvezmények: „START program” és „Út a munkához” program

9 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések