Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fehérvári Tűzoltó Egyesület. Egyesületünk 2008. február 09-én alakult azzal a céllal, hogy javítsa városunk tűzvédelmét. Tagjaink aktív és nyugállományú.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fehérvári Tűzoltó Egyesület. Egyesületünk 2008. február 09-én alakult azzal a céllal, hogy javítsa városunk tűzvédelmét. Tagjaink aktív és nyugállományú."— Előadás másolata:

1 Fehérvári Tűzoltó Egyesület

2 Egyesületünk 2008. február 09-én alakult azzal a céllal, hogy javítsa városunk tűzvédelmét. Tagjaink aktív és nyugállományú hivatásos tűzoltók, valamint alapfokú tűzoltói képesítéssel rendelkező mentőápolók. Tervünk: Az ipari parkokban működő vállalkozások tűzkockázatának csökkentését szeretnénk elérni. A gyors beavatkozással minimalizálni kívánjuk az esetlegesen bekövetkező nem kívánt eseményeknél a tűzkárokat, termeléskiesést. Ehhez a termelő egységek közelébe telepítünk működő tűzoltó technikát képzett személyzettel, valamint a beépített és mobil oltóeszközök folyamatos ellenőrzését is biztosítani tudjuk.

3 A Sóstói Ipari Park A székesfehérvári tűzoltóság a városon keresztül haladva 11 km-re (elkerülőn 14 km-re) található az ipari park területétől. Ez a jelzéstől számítva kb. 12 perces kiérkezési időt jelent. Ráadásul a fél megye a vonulási területe. Ezért előfordulhat, hogy a riasztható egységek akár 20-50 km-re vannak a parkban lévő ipari létesítményektől. A nagy vonulási idő szabad teret enged a tűzterjedésnek. A fentiek miatt a dolgozók nagyobb veszélynek vannak kitéve, és az anyagi kár is tetemes lehet. A termelés kiesés is hosszabb időtartamú a termelő eszközök nagyobb mértékű károsodása végett.

4 Székesfehérvár Tűzoltóság Sóstói Ipari Park Városon át: 11 km Elkerülőn: 14 km

5 A kárérték mértéke a tűz szabad fejlődésének idejétől nagyban függ. Szabad tűzfejlődés I.: Az állami tűzoltóság kiérkezéséig tart. Szabad tűzterjedés II.: Az egyesület egységének kiérkezéséig tart. A diagramon jól látható, hogy a gyorsabb kiérkezés milyen kárérték csökkenéssel járhat.

6 Fehérvári Tűzoltó Egyesület Egyesületünk az Ikarus területén kibérelte a tűzoltó szertárat. Ezzel 2 km-es közelségbe került a park létesítményeihez. Az itt állomásoztatott gépjármű fecskendők más területre nem riaszthatók el. A szerrel vonuló tűzoltók vagy szabadidejüket töltő aktív hivatásos állományúak, vagy nyugdíjas, hivatásos tűzoltók, vagy tűzoltói képzéssel rendelkező, szabadidejüket töltő mentő szakápolók. Így képzett, tapasztalt, az ipari parkot jól ismerő személyzet áll rendelkezésre. A fenti feltételekkel a tűzoltó gépjárművek non-stop készenlétben állnak.

7 Sóstói Ipari Park Denso Vonulási táv: 2 km Egyesület szertára Auchan Ikarus Vonulási útvonalak

8 Gépjármű fecskendőink Mercedes 608 D LF

9 Magirus Deutz 170 D 11 LF

10 A járművek szakfelszerelésekkel, szükséges hatósági engedélyekkel ellátottak, vonulásra kész állapotban vannak. A jelzés vételének idejétől számítva maximum 2 percen belül megkezdik a vonulást.

11 Szolgáltatásaink - Tűzoltás, kárelhárítás, non-stop szolgálattal. - Föld alatti, föld feletti tűzcsapok, fali tűzcsapok ellenőrzése. - Kézi tűzoltó készülékek ellenőrzése. - Víztározó medencék ellenőrzése. - Beépített oltórendszerek (pl. sprinkler) javítási idejére helyszíni biztosítás. A fenti szolgáltatásaink az egyesületet támogató vállalatok, vállalkozások számára ingyenes. A tűzcsapok, oltókészülékek, víztározó medencék javítását az alvállalkozónk térítés ellenében elvégzi. Ebben az esetben, a javítás idejére, a kézi oltókészülékek helyett cseredarabot biztosítunk térítésmentesen.

12 Bevethetőség tűzesetnél fél raj esetén 1 fő az egyesület laktanyájában lát el híradós szolgálatot. Feladata: - Veszi a tűzjelzést, és végre hajtja a riasztást. - A vonuló egységgel és a Katasztrófavédelem műveleti irányításával URH rádión tartja a kapcsolatot. 1 gépjármű fecskendő vonul 4 fővel. Elvégezhető feladatok: - Felderítés. - Életmentés. - 1 „C” sugárral való oltás. Üzemeltetési költsége, 6 millió Ft/hó

13 Bevethetőség tűzesetnél egy raj esetén 1 fő az egyesület laktanyájában lát el híradós szolgálatot. Feladata: - Veszi a tűzjelzést, és végre hajtja a riasztást. - A vonuló egységgel és a Katasztrófavédelem műveleti irányításával URH rádión tartja a kapcsolatot. 1 gépjármű fecskendő vonul 6 fővel. Elvégezhető feladatok: - Felderítés, életmentés egy időben. - Felderítés, 1 db „C” sugárral való oltás egy időben. - 2 db „C” sugárral való oltás. Üzemeltetési költsége: 8 millió Ft/hó

14 Bevethetőség tűzesetnél egy+fél raj esetén 1 fő az egyesület laktanyájában lát el híradós szolgálatot. Feladata: - Veszi a tűzjelzést, és végre hajtja a riasztást. - A vonuló egységgel és a Katasztrófavédelem műveleti irányításával URH rádión tartja a kapcsolatot.. 2 gépjármű fecskendő vonul 10 fővel. Elvégezhető feladatok: - Felderítés, életmentés, 1 db „C” sugárral való oltás egy időben. - Felderítés, 2 db „C” sugárral való oltás egy időben. - 3 db „C” sugárral való oltás. Üzemeltetési költsége: 12 millió Ft/hó

15 Bevethetőség tűzesetnél két raj esetén 1 fő az egyesület laktanyájában lát el híradós szolgálatot. Feladata: - Veszi a tűzjelzést, és végre hajtja a riasztást. - A vonuló egységgel és a Katasztrófavédelem műveleti irányításával URH rádión tartja a kapcsolatot. 2 gépjármű fecskendő vonul 12 fővel. Elvégezhető feladatok: - Felderítés, életmentés, 2 db „C” sugárral való oltás egy időben. - Felderítés, 3 db „C” sugárral való oltás egy időben. - 4 db „C” sugárral való oltás. Üzemeltetési költsége: 14 millió Ft/hó

16 Bevethetőség tűzesetnél Egyesületünk laktanyája és technikai felszereltsége lehetőséget biztosít a két rajos szolgálat ellátásra is. Három felszerelt gépjármű fecskendővel rendelkezünk és ezen felül hidraulikus feszítő-vágó berendezés, valamint benzines aggregátor is készenlétben áll. A hírforgalmazás mind a vonuló szerekkel, mind a katasztrófavédelem műveleti irányításával biztosított, működő, engedélyezett URH rádiókkal. A kiképzett létszám a rendelkezésünkre áll. Együttműködési megállapodást kötöttünk: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal.

17

18

19

20

21

22 Köszönjük a figyelmét. Székesfehérvár, 2013. november 01.


Letölteni ppt "Fehérvári Tűzoltó Egyesület. Egyesületünk 2008. február 09-én alakult azzal a céllal, hogy javítsa városunk tűzvédelmét. Tagjaink aktív és nyugállományú."

Hasonló előadás


Google Hirdetések