Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EVS – Európai Önkéntes Szolgálat Szepesi Judit. Téma Mi az az EVS ? Hogyan lehetsz EVS önkéntes? Tájékozódj! Találj egy küldő szervezetet! Találj egy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EVS – Európai Önkéntes Szolgálat Szepesi Judit. Téma Mi az az EVS ? Hogyan lehetsz EVS önkéntes? Tájékozódj! Találj egy küldő szervezetet! Találj egy."— Előadás másolata:

1 EVS – Európai Önkéntes Szolgálat Szepesi Judit

2 Téma Mi az az EVS ? Hogyan lehetsz EVS önkéntes? Tájékozódj! Találj egy küldő szervezetet! Találj egy fogadó helyet! EVS pályázat - Légy türelmes! Pályázat elbírálása Adatbázisok

3 Mi az az EVS ? Az Európai Önkéntes Szolgálat (European Voluntary Service – EVS) a Fiatalok Lendületben Program (Youth in Action Programme) keretén belül 17 és 30 év közötti magyarországi lakóhellyel rendelkező fiataloknak nyújt lehetőséget arra, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldön önkéntes munkát végezzenek. Alsó korhatár: be kell tölteni a 17. életévet az EVS szolgálat kezdő időpontjáig. Felső korhatár: a leendő önkéntes nem töltheti be a 31 éves kort a pályázat benyújtásakor.

4 Mi az az EVS ? Miért érdemes belevágni? - világot láthatsz, - rengeteg élményt, tapasztalatokat gyűjthetsz, - kipróbálhatod magad egy új környezetben, -sokat tanulhatsz (magadról, másokról, kultúrákról és még nyelvet is). - barátokat szerezhetsz, önálló lehetsz, együtt dolgozhatsz másokkal egy társadalmilag hasznos, jó ügyért, - megismerheted a civil szférát.

5 Mi az az EVS ? Mi kell hozzá? Nem kell semmilyen előképzettség hozzá. Nem feltétel a nyelvvizsga. Nem feltétel a szakmai gyakorlat. Önkéntesként egy társadalmilag hasznos, nonprofit tevékenységet végző szervezetnél lehet dolgozni.

6 Mi az az EVS ? Mennyibe fog ez nekem kerülni? A program fedezi a felmerülő költségeket: -a nemzetközi oda-visszaút 90%-át, -teljes egészében a szállást, ellátást, helyi közlekedést, biztosítást és némi zsebpénzt.

7 Hogyan lehetsz EVS önkéntes? Tájékozódj! Találj egy küldő szervezetet! Találj egy fogadó helyet! EVS pályázat - Légy türelmes! Pályázati eredmény

8 Tájékozódj! Gondold át, hogy miért szeretnél önkéntes lenni! Tájékozódj régi önkéntesektől! Ellenőrizd, hogy megfelelsz-e a részvételi kritériumoknak! Mi nem EVS? az alkalomszerű, nem megtervezett, részmunkaidős önkéntes tevékenység; a vállalkozásnál töltött szakmai gyakorlat; a fizetett állás; az EVS tevékenység nem helyettesíthet fizetett munkaköröket; a szabadidős vagy turisztikai tevékenység; a nyelvtanfolyam; az olcsó munkaerő kihasználása; a külföldön töltött tanulmányi vagy szakképzési időszak.

9 Találj egy küldő szervezetet! Az EVS programban úgynevezett akkreditált küldő szervezeteken keresztül lehet részt venni. A küldő szervezetek (jellemzően nonprofit szervezetek) végzik: az önkéntesek felkészítését, az önkéntesek kiutazásának a megszervezését, kapcsolatot tartanak az EVS szolgálat ideje alatt a külföldön lévő önkéntesekkel.

10 Találj egy fogadó helyet! Jellemzően az önkéntes keresi meg email-ben a fogadó szervezeteket és érdeklődik a szabad önkéntes helyek után. A legtöbb küldő és fogadó szervezet az önkéntes kiválasztása előtt előzetesen (telefonon, Skype, MSN, stb.) meggyőződik arról, hogy - a jelentkező mennyire azonosul az önkéntesség gondolatával, - mennyire elkötelezett egy rövidebb vagy hosszabb távú önkéntes szolgálat mellett.

11 EVS pályázat - Légy türelmes! Leendő EVS önkéntesként minden apróságot (Ne szégyellj kérdezni!) érdemes tisztázni pl.: -hol fogsz lakni, -ki lesz a mentorod, -heti hányszor lesz nyelvórád stb. A küldő és a fogadó szervezet benyújtják pályázatukat egyikük Nemzeti Irodájához, hogy támogatást igényeljenek az EVS projekt költségeinek fedezéséhez. Fontos kiemelni, hogy NEM az önkéntes készíti el és nyújtja be a pályázatot, hanem az őt fogadó / küldő civil akkreditált szervezet.

12 Pályázat elbírálása A beadási határidőtől számítva körülbelül két hónapot kell várni a pályázat elbírálására és az eredmények megszületésére. A pályázat eredményéről a küldő vagy a fogadó szervezeted kap hivatalos értesítést, ők fognak tájékoztatni Téged.

13 Adatbázisok


Letölteni ppt "EVS – Európai Önkéntes Szolgálat Szepesi Judit. Téma Mi az az EVS ? Hogyan lehetsz EVS önkéntes? Tájékozódj! Találj egy küldő szervezetet! Találj egy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések