Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Viszlát Visszér!. Azt gondoljuk, hogy azok a bizonyos piros vagy kék pókvénák csak idősebb korban jelenhetnek meg. Pedig már serdülőkorban is problémát.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Viszlát Visszér!. Azt gondoljuk, hogy azok a bizonyos piros vagy kék pókvénák csak idősebb korban jelenhetnek meg. Pedig már serdülőkorban is problémát."— Előadás másolata:

1 Viszlát Visszér!

2 Azt gondoljuk, hogy azok a bizonyos piros vagy kék pókvénák csak idősebb korban jelenhetnek meg. Pedig már serdülőkorban is problémát okozhatnak. Szerencsére ilyenkor még általában csak esztétikailag, de mindenféleképpen érdemes figyelmet szentelni nekik.

3 A visszértágulat - köznapi értelemben csak visszereknek nevezett - a vénafal meggyengülés következtében megnagyobbodott vénák. Ellentétben az artériákkal a vénákban nem az érfal izomműködése továbbítja a vért, hanem az passzívan áramlik. Ezt az áramlást a vénák falában található billentyűk segítik. A vér így csak egy irányba tud haladni, mert visszaáramlását a billentyűk megakadályozzák.

4 Ahol a vénákra nagyobb nyomás nehezedik, a vénafal képes úgy kitágulni, hogy a billentyű már nem tud teljesen bezáródni. Ekkor a visszaáramló vér tovább növeli a nyomást, ami tovább tágítja az eret. A visszér leggyakrabban a lábakon jelenik meg, bár a végbélnyílás körüli kitágult erek (aranyerek) is ugyanilyen mechanizmussal keletkeznek.

5 Mitől függ, hogy egyeseknél már fiatal korban jelentkezik, másokat meg teljesen elkerülhet? A visszerek kialakulásában öröklött tényezők is szerepet játszanak, de a kor, a testsúly, a hormonális hatások hangsúlyosabbak. Az öregedéssel kötőszöveteink gyengülnek, gondoljunk csak a ráncokra. Ez az érfalak kötőszöveti területeit is érintheti, ami az érfal meggyengüléséhez, a billentyűk elégtelen működéséhez vezethet.

6 Az elhízás a megnövekedett terheléssel, a nagyobb ellenállással, amit a vér áramlásának útjában kifejt rontja a vénás keringés munkáját. Nőknél a pubertás, a terhesség és a menopauza okozta hormonváltozás fokozott kockázati tényezőt jelent, amihez hozzájárul még az, hogy áldott állapot alatt a kismedencei visszaáramlás akadályozott, így fokozott terhet ró a láb ereire.

7 Lehet ebből az ördögi körből kiutat találni? HERBA GOLD LÁBMASZK Értágulat okozta kozmetikai hibákra

8 A gyógynövényekkel történő szépségápolás, a bőrproblémák kezelésének története szinte egyidős az emberiség történelmével. Az ember szép és egészséges akar lenni, tetszeni kíván, így volt ez az őskorban, s ugyanígy van a mai világban is. Az ősember nem csak ajkát festette, hanem szinte az egész testét. Ennek nem csak szépségápolási, hanem gyakorlati jelentősége is volt. Az ókori Egyiptomban, a Római Birodalomban és keleten is igen magas színvonalú volt a bőrápolás kultúrája, melynél előszeretettel a - fennmaradt dokumentumok szerint – különböző növényeket használtak.

9 A tudományos élet fejlődésével háttérbe szorultak a generációkról generációkra örökölt hagyományos, természetes anyagokkal történő bőrápolási módok, egyre újabb és modernebb eljárásokat, szintetikus hatóanyagokat fejlesztettek ki a kutatók. Azonban néhány évtizeddel ezelőtt ismét a gyógynövények kerültek nem csak a kutatók, hanem a természetes szépségápolási módokat keresők figyelmének középpontjába. A régi népi szépségápolási receptek, alkotórészek ismét reneszánszukat élik, hatásuk jó részét ma már klinikai vizsgálatok is igazolták.

10 ÁRNIKA KIVONAT - Az Arnica montana L. Hatásos gyulladás- és fájdalomcsökkentőként ismert, külsőleg fertőtlenítő, sebgyógyító hatású, kelések, vérömlenyek, csonttörések okozta ödémák, zúzódások, rándulások kezelésére ajánlott. Enyhíti a rovarcsípések okozta viszketéseket, de ismeretes fertőtlenítő hatása is. Reumatikus panaszokra is kiváló gyógyír. A homeopátia a túlerőltetés okozta izomfájdalmak kezelésére alkalmazza. A belőle készült homeopátiás szer sebgyógyító hatású. Az árnika segít a felületi visszérgyulladás gyógyulási folyamatában.

11 AESCIN - A vadgesztenye (Aesculus hippocastanum L. Gyógyászati célú felhasználása viszonylag régi múltra tekint vissza. A vadgesztenye kivonat érpermeabilitást csökkentő, kapilláris filtrációt gátló hatása ismert. Megállapítottak továbbá gyulladáscsökkentő hatáskomponenst, valamint szabadgyökös reakciókat és a szabadgyökök által okozott károsodásokat gátló hatást is. Ezen tulajdonságainál fogva segít a varikózisos vénáknál, a krónikus, vénás elégtelenségnél, és az alsó végtagok bedagadásainál. Szintén gyulladásgátló hatása van, és segít a véralvadásnál.

12 ZÖLD AGYAG Gyógyító tulajdonságát a benne lévő ásványi anyagoknak köszönheti. A lábmaszkban lévő Zöldagyag a párizsi medencéből származik, s a napon szárítják, így eredeti formában és mennyiségben megmaradnak az ásványi anyagok. Színét a vasoxidoknak köszönheti. A vasoxidon kívül az alábbi ásványi anyagokat tartalmazza :

13 ZÖLD AGYAG Magnézium: Nélkülözhetetlen az idegek, az izmok és számos enzim hatékony működéséhez. Kálcium: Fontos szerepet játszik az izomösszehúzódás, a szívműködés,és a véralvadás folyamataiban. Befolyásolja a sejtmembrán áteresztőképességét és a vérkeringést, csökkenti a gyulladásra való hajlamot és az allergiát. Kálium : Fontos szerepet játszik izomműködésben, a sejtek energiaellátásában és a sav-bázis egyensúlyban. Mangán: A sportolók az izületi fájdalmak, gyulladások mérséklésére használnak mangán tartalmú termékeket. Foszfor: Fontos szerepet játszik továbbá az anyagcserében, segítségével nyer energiát a szervezet a makrotápanyagokból, valamint a sejteknek közvetlen energiaforrásként szolgál.

14 Cink: Befolyásolja a növekedést, tesztoszterontermelést, az inzulin működését, a szénhidrát-, zsír- és fehérje- anyagcserét. Szilícium: A szilícium viszont kis mennyiségben elengedhetetlenül szükséges a kollagén- és porcszintézishez, valamint a kötőszövet víztartalmának megtartásához. Ennek megfelelően sok - fekélyek és hétköznapi bőrbetegségek kezelésében használt - bőrgyógyászati készítmény tartalmaz szilikátokat. ZÖLD AGYAG

15 GYÖMBÉROLAJ A gyömbér igen hatásos fájdalomcsillapító, így nagyon jó reuma, csúz, izomgörcsök kezelésére. Főleg a hát alsó szakaszán hatásos. Élénkíti a vérkeringést, segít a visszértágulatok gyógyításában. A kínai orvosok is sokféle betegség kezelésére használják. Illóolaja gyorsítja a sebek és zúzódások gyógyulását.

16 KÖRÖMVIRÁG KIVONAT A legtöbb hatóanyag a szirmaiban rejlik. A körömvirág illóolajat (mentont, izomentont, karvont, terpinént), karotinoidokat, flavonoidokat, szaponinokat, szabad triterpéneket (faradiolt, taraxaszterolt), poliszacharidokat tartalmaz. Mindenfajta bőrtípus kezelésére alkalmas: gyulladáscsökkentő, nyugtató, hámosító, sebgyógyulást elősegítő, puhító hatású.

17 HIDEGEN PRÉSELT NÖVÉNYI OLAJOK BÚZACSÍRAOLAJ - B 1 -vitamin - Fontos szerepet játszik a szénhidrát-, és aminosav- anyagcserében. B 2 - vitamin - A riboflavin támogatja a bőr gyógyulási folyamatait, valamint szerepet játszik a szénhidrátok, zsírok és fehérjék anyagcseréjében is.. B 6 - vitamin -Antibakteriális, antioxidáns, sejtgeneráló tulajdonságú. E-vitamin – Az E vitamin nagy szerepet játszik a sejtmembránok stabilitásában, a kötőszövet vízmegkötő képességének növelésében és bizonyos fényvédő hatása is van.

18 BÚZACSÍRAOLAJ B 5 –vitamin (pantoténsav) Alkalmazása: bőrgyulladás, érzékeny bőr, égési sebek kezelésére Karotin - - hámképző hámvédő, mert belőle keletkezik az emberi szervezetben az A vitamin. véd a káros ultraibolya sugárzások ellen F-vitamin (linolsav, linolénsav)

19 LENOLAJ Külsőleg ekcéma és psoriasis kezelésére is alkalmas. F vitamint tartalmaz, mely ápolja a száraz bőrt és a fakó, töredezett hajat. Hozzájárul a haj és a köröm erősítéséhez, valamint elősegíti, hogy a bőrsérülések gyorsabban gyógyuljanak be. NAPRAFORGÓ OLAJ – A napraforgó (Helianthus annuus L.)A napraforgóolaj magas E-vitamin tartalma révén különösen előnyös az érzékeny és a száraz bőrűek számára.

20 VITAMINOK A-VITAMIN - bőr egészségvédelme szempontjából elengedhetetlenül fontos, hogy a szervezetben megfelelő mennyiségű A-vitamin legyen. Az A –vitaminnak kiemelt szerepe van tehát a szövetek – így a bőr – és a szervek külső „felületének” megőrzésében. C-VITAMIN - A C-vitamint (aszkorbinsav) a Nobel-díjas Szent- Györgyi Albert fedezte fel és vonta ki először paprikából. A legtöbb állat a C-vitamint maga is elő tudja állítani, az emberi szervezet, a majom és a tengerimalac erre nem képes. Erősíti az erek falát, valamint hozzájárul a csontok és fogak megfelelő felépítéséhez. A C-vitamin segíti a sebek, csonttörések, véraláfutások gyógyulását. BÉTA KAROTIN - Hámképző, hámvédő tulajdonságú, véd a káros ultraibolya sugárzások ellen.

21 Ne álljunk vagy üljünk hosszú ideig mozdulatlanul. Ha sokáig vagyunk ugyanabban a testtartásban, a vér felgyűlik a lá­ bunkban. Tartsunk időnként (körülbelül óránként) egy kis szünetet, és sétáljunk egy kicsit. Ha mozgatjuk a lábunkat, az izommunka révén elősegítjük a vér felfelé áramlását. Tornáztassuk meg a lábunkat. Feszítsük felfelé, majd engedjük vissza a lábfejünket, hogy megdolgoztassuk a vádlinkat. A PANGÁS ELLEN

22 Végezzük a gyakorlatot körülbelül 10 percig. Amikor a vádli izmai összehúzódnak, a szomszédságukban elhelyezkedő vénák összepréselődnek, és felfelé áramoltatják a vért, a szí­vünk irányába. Amikor ülünk, ne tegyük keresztbe a lábunkat. Ha ugyanis az egyik lábunkat a másikon nyugtatjuk, nyomást gyakorlunk a vénáinkra, és gátoljuk a vér visszaáramlását a szívbe. Végezzünk hetente háromszor legalább 20 perc aerob mozgást, hogy leadjuk a felesleges kilókat, illetve formában maradjunk. (Ha túlsúlyosak vagyunk, nagyobb nyomás nehezedik a vénákra a lábunkban.) A séta különösen hasznos a visszértágulat ellen, mert valahányszor megfeszítjük a vádlinkat, segítünk a vénáknak a vért visszajuttatni a szívünkbe.

23 Esténként rendszeresen tehermentesítsük ereinket úgy, hogy feltámasztjuk lábainkat, vagy gyertyaállásba emelkedünk. Ilyenkor a Herba Gold LÁBMASZK-ját pakolásként felkenve jelentősen segíthetjük ereink regenerálását, ha a Herba Gold Aktív BALZSAM-mal reggel este bekenjük lábainkat, (többek között gingko biloba tartalmának köszönhetően) nem csak megelőzhetjük a visszértágulatot, de jelentősen csökkenthetjük is a meglévőket.

24 A kötőszövetek épsége igen fontos, így az étkezésnek nagy szerepe van. Vitaminok közül az C-vitamin bír nagy jelentőséggel, de a Bioflavonoidok szerepe a legfontosabb. Táplálkozásunk legyen rostokban dús, fogyasszunk nagyon sok színes gyümölcsöt, kerüljük a székrekedést, nem csak a végbéltájéki, hanem a lábi erek védelmében (a has űri nyomás miatt) is. Amire még figyeljünk

25 Hatóanyagok-össztevők alapján a következő termékek ajánlhatóak visszeres panaszok esetén: Flownorm kapszula: A Gránátalma az ellag-savat tartalmazza, mely bizonyítottan az egyik legerősebb antioxidáns. Az ellag-sav és a szőlőmag- kivonatból származó resveratrol hatékonyan végzi el ereink kitisztítását, meggátolja trombózisok kialakulását és erősíti szívműködésünket.

26 Hatóanyagok-össztevők alapján a következő termékek ajánlhatóak visszeres panaszok esetén: A kötőszövetek épsége igen fontos, így az étkezésnek nagy szerepe van. Vitaminok közül az C-vitamin bír nagy jelentőséggel, de a flavonoidok szerepe a legfontosabb.

27 A hatóanyagok egyedi, valamint szinergens hatása alapján bátran kijelenthető, hogy a Lábmaszk: javítja az érfalak tónusát, áteresztőképességét, rugalmasságát, táplálja, ápolja a láb bőrét, regenerálja a lábszár izomzatát, szöveteit hámképző, bőrújraképződést elősegítő, sejtvédő, sebgyógyító gyulladáscsökkentő hatású. Pattanásos zsíros bőr kezelésére is alkalmas! Rendszeres használata javasolt a már kialakult tüneteknél, illetve megelőzésre.

28 Következő heti előadó: Webkonferencia 2016.02.29. 20:00 óra Előadó: Tibai Eszter Termékajánlás két arca.


Letölteni ppt "Viszlát Visszér!. Azt gondoljuk, hogy azok a bizonyos piros vagy kék pókvénák csak idősebb korban jelenhetnek meg. Pedig már serdülőkorban is problémát."

Hasonló előadás


Google Hirdetések