Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EVOLÚCIÓ TUDOMÁNY VAGY FILOZÓFIA?. Az evolúció általános jellemzői Előre feltételezett egyetemleges alapelv, minden a fejlődés eredménye. Természeti törvények.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EVOLÚCIÓ TUDOMÁNY VAGY FILOZÓFIA?. Az evolúció általános jellemzői Előre feltételezett egyetemleges alapelv, minden a fejlődés eredménye. Természeti törvények."— Előadás másolata:

1 EVOLÚCIÓ TUDOMÁNY VAGY FILOZÓFIA?

2 Az evolúció általános jellemzői Előre feltételezett egyetemleges alapelv, minden a fejlődés eredménye. Természeti törvények folyamatossága, a jelen a múlt és a jövő kulcsa (uniformitás elve). Nincs Teremtő, nincs intelligencia, nincs terv, nincs cél. Az anyag örök létező, önszerveződő. Az evolúció hajtórugói: mutáció, szelekció, izoláció, véletlen és szükségszerűség, hosszú időszakok, ökológiai változások, halál. Az evolúció folyamatos. Így az élettelenből az élőbe történő átmenet folyamatos, az ember a természet szerves része.

3 A természettudománynak öt át nem hágható kritériuma van, ezek: -megfigyelhetőség, -modellezhetőség, -megismételhetőség, -reprodukálhatóság, -gyakorlatba való visszacsatolhatóság. Az evolúció gondolata ezek egyikének sem felel meg!

4 A bibliai teremtés általános jellemzői Egyetemleges elv, Isten kijelentésén alapszik, minden a teremtés eredménye. Van Teremtő, van terv és cél: Az Úr dicsőítése a fő irány. Isten örök, teremtés a semmiből. A természeti törvények csak a teremtés utáni időszakra, Krisztus eljöveteléig érvényesek. A Biblia a múlt kulcsa (teremtés, bűneset, özönvíz, megváltás). Jelentős különbség van élő és élettelen között. Az embert a teremtés és a megváltás kitüntetett helyzetbe hozza. Az élőlények és az élettelen világ teremtése befejeződött.

5 Evolúciós tévedések, csúsztatások Ernst Haeckel: Biogenetikai alapszabály

6 Evolúciós tévedések, csúsztatások Az embrió „kopoltyúja” = középfülcsatorna és csecsemőmirigy kezdemény Tojássárga zacskója = zacskó amely vért állít elő a csecsemő számára A „farok” nem más mint csigolya csak előbb nő ki mint a lábak

7 Evolúciós tévedések, csúsztatások Azok után, hogy beismerem, csaltam megszégyenültnek és elítélendőnek kellene tartanom magam. Én azonban azzal vígasztalom magam, hogy a bűnösségemben osztozik velem, több száz barátom, számos kutató és neves biológus, akiknek legjobb biológiai könyveik értekezéseik és magazinjaik legalább olyan csalásokat tartalmaznak, mint amilyen az enyém. Bizonytalan információk, többé kevésbé meghamisított, leegyszerűsített újrarajzolt ábrák. Ernst Haeckel (1834 – 1919)18341919

8 1 vércseppben 150 millió vörösvértestecske van. 120 napos élettartamuk alatt 175 000-szer tankolnak oxigént, és egyidejűleg kiürítik a tüdőbe az oxidáció alatt keletkezett széndioxidot (CO2). Másodpercenként kétmillió új vörösvértest képződik, amelyek a vér vörös festőanyagát, a hemoglobint tartalmazzák, amely figyelemreméltó, nagyon összetett vegyület. A hemoglobinra már az embrionális fejlődés alatt szükség van az oxigén szállításához. A harmadik hónapig az oxigénigény teljesen más, mint a harmadik trimeszterben ezért egy más hemoglobinfajtára van szükség, amelynek más a kémiai összetétele. Röviddel a születés előtt aztán minden kémiai gyár teljes gőzzel dolgozik, hogy végrehajtson még egy átállást a felnőtt hemoglobinra. A három hemoglobinféle nem próbálható ki evoluciós úton, mert a két másik variáns nem szállítana elegendő oxigént, ami halálos lenne. A hemoglobingyártás háromszor igényel alapvetően más biogépezetet, amelyeknek épp a megfelelő időpontban kell átállítaniuk a termelést. A vér

9 Fosszíliák Fosszília képződés: elsősorban gyors folyamat. Az elhalt élőlényt gyorsan be kell temetni, hogy ne bomoljon el. Ma nem tapasztaljuk. Evolúció: Nem várnánk sok fosszíliát, hiszen ma sem tapasztalunk fosszília képződést (a jelen a múlt kulcsa!). Kialakult és átmeneti fajokat is várunk a fosszíliák között. Teremtés: Az özönvíz illetve az azt követő katasztrófák során sok élőlény elpusztult és gyorsan be lett temetve: minden adott a fosszília képződéshez Valóság: sok fosszília, csak kialakult fajok. Hatalmas állattemetők (pl. Monterey, Kalifornia: egy milliárd hal 10 km 2 -n) „Miért nincsen tele minden egyes geológiai réteg ilyen átmeneti őskövületekkel? A geológia bizonyára nem mutat semmiféle fokozatos átalakulást az élőlényekben, és ez a legnyilvánvalóbb és legkomolyabb ellenvetése az elméletemnek" (Charles Darwin, a Fajok Eredete, 10. fejezet)

10 VÍZBŐL A SZÁRAZFÖLDRE?? 1. A testtömeg hordozása: a vízben élő élőlényeknek nem kell megoldaniuk azt a problémát, hogy hogyan cipeljék saját testüket. A szárazföldi élőlények azonban a felvett energia mintegy 40 százalékát csak arra fordítják, hogy a saját testüket hordozzák. A vízből a szárazföldre költöző lényeknek új izomzatot és csontrendszert (!) kellene kialakítaniuk AZONNAL 2. A hőháztartás: A szárazföldön gyorsabban és szélesebb tartományban változik a hőmérséklet. AZONNAL ki kellett fejlődnie egy védelmi mechanizmusnak. 3. A vízháztartás:. A bőrt úgy kell megtervezni, hogy bizonyos mértékig lehetővé tegye a vízveszteséget, de a túlzott párolgást megakadályozza. Ezért a szárazföldi állatok sajátossága a szomjúságérzet, amely tudatja velük, hogy vízfelvételre van szükség. A tengeri lényeknek nincs szomjúságérzetük, és a bőrük sem alkalmas a szárazföldi életre. 4. Vesék: A tengeri élőlények könnyedén ki tudják választani a salakanyagokat - az ammónia kivételével. AZONNALI veseműködésre lett volna szükség. 5. Légzés: Ahhoz, hogy megmaradjanak a szárazföldön, a tenger elhagyása után AZONNALl tökéletes tüdőt kellett volna kifejleszteniük.

11 HÜLLŐ MADÁR SZÁRAZFÖLDRŐL A LEVEGŐBE ??

12 Australopithecus Az evolucionisták az ember és a majom első megnevezett közös ősét „australopithecus” névvel illetik, ami azt jelenti:” dél-afrikai majom”. Ezek nem előemberek, csupán egy kihalt majomfaj, mert: -agykapacitásuk a mai csimpánzokénál vagy kisebb, vagy hasonló.(az ember agyának kb. egyharmada) -kezük és lábuk felépítése különösen alkalmas a fáramászásra, és lábukkal is tudnak fogni, ami által könnyebben meg tudnak kapaszkodni az ágakban. -csak 130 cm magasak voltak, és akár a csimpánzoknál,a hímek magasabbak a nőstényeknél -négy lábon mozgott Következtetés: ez csak egy majomfaj lehetett.

13 Homo Habilis -neve: szerszámhasználatra képes embert jelent -majomszerű csontszerkezet -négy lábon járt, mert ugyanolyanok a lábai (elsők: hosszú, hátsók: rövid), mint a mai majmoknak -majomszerű csontszerkezet -ujjai mászáshoz alkalmazkodtak -állkapcsának szerkezete: majomszerű -majomméretű agytérfogat(600 köbcentiméter körül)‏ -a fülcsatornája négylábon járáshoz van alkotva, ez más, mint az emberé Következtetés: Ez is egy majomfaj volt.

14 Homo Erectus -Jelentése: felegyenesedett ember -csapott áll, előreugró arc, erős homlokeresz -két lábon járt -agya emberméretű(900- 2100köbcenti közötti az ember agya)‏ -világosan elhatárolható az australopithecustól Következtetés: ember volt, semmi köze az állatvilághoz

15 Leletek - csalások -piltdown-i ember:csalás, orángután állkapocs, és ember koponya, mesterségesen lecsiszolva. -a nebraska-i ember:kiderült,hogy csak egy disznófog. -neander-völgyi, és cro-magnoni ember: homo sapiens,nagyobb agytérfogat,a neandervölgyi angolkórban szenvedett valószínűleg -pekingi ember: minden darabja eltűnt, majom maradványai lehettek -heildelbergi ember: csak egy állkapocs, neandervölgyi emberé lehetett -lucy : egyméter körüli kihalt törpecsimpánzfajra hasonlít.

16

17

18

19

20

21

22 A dinoszaurusz fosszíliák Egy orvos, dinoszaurusz csontokat vizsgált meg a mikroszkóp alatt és vért talált a csontban. Earth 1997, június, 55-57 old. Egy orvos, dinoszaurusz csontokat vizsgált meg a mikroszkóp alatt és vért talált a csontban. Earth 1997, június, 55-57 old.

23 A dinoszaurusz fosszíliák Ezekről a vörös vértesteket tartalmazó T. Rex csontokról azt tartják az evolucionisták, hogy „700 millió” évesek. De a vörös vértestek nem maradnak meg csak pár ezer évig.

24

25 GENETIKA 1. Csak egy kód, kodonszótár létezik, minden élőlény azonos kód szerint funkcionál 2. A mutációk információ pusztulással működnek (A mutáció az evolúció motorja?) 3. A DNS kettős spirál forgási iránya (Csak jobbra csavarodó létezik) A DNS molekula képtelen arra, hogy önmagában újabb DNS molekulákat hozzon létre. Ehhez szükségesek a katalizátorként működõ fehérjék vagy enzimek. Röviden szólva, a fehérjék nem alakulhatnak ki DNS nélkül, és viszont, a DNS molekulák sem alakulhatnak ki fehérjék nélkül.„ (John Horgan) A föntiek kizárják a véletlen teremtő erejét és erősítik a teremtés tényét - előállott

26 A Napunk fiatal 1. A Nap évente 16km-t zsugorodik. 2. 100.000 éve kétszer ilyen nagy lenne. 3. 20.000.000 éve pedig a Földet is elnyelte volna. 4. A Föld túl forró lett volna a története 99.8%-ában. 1. A Nap évente 16km-t zsugorodik. 2. 100.000 éve kétszer ilyen nagy lenne. 3. 20.000.000 éve pedig a Földet is elnyelte volna. 4. A Föld túl forró lett volna a története 99.8%-ában.

27 A termőréteg mélysége 1. A termőréteg vastagsága kb. 17- 20 cm. 2. A baktériumok, növények és erózió által létrehozott termőréteg alatt nincs termőföld. 3. A számítások alapján, 15 cm termőréteg létrejöttéhez 5000- 20000 év szükséges.

28 A Himalája növekedése A Himalája évente 5 mm- ert növekszik a kontinentális lapok egymásra csúszása miatt Ez az elképzelt 40-50 millió év alatt a hegynek egy 40-50 km-es növekedését jelentette volna.

29 A materializmus védelmében Mivel a materializmus az abszolút igazság, ezért nem hagyhatjuk, hogy napvilágra kerüljön olyan magyarázat amely Isten létét fedné fel. Richard Levontin Harward Egyetem Genetikus Mi, akik az élet eredetét tanulmányozzuk, minél többet vizsgálódunk, annál inkább úgy érezzük, hogy túl bonyolult ahhoz, hogy bárhol is kifejlődhetett volna. Valamennyien hittételként hiszünk abban, hogy az élet az élettelen anyagból alakult ki ezen a bolygón. De az élet annyira bonyolult, hogy nehezen képzelhető el, hogy tényleg így történt.” Harold Urey és Stanley Miller

30 Eredmények, következmények Evolúció (darwinizmus) Rasszizmus, fasizmus Értékrend hiánya (farkastörvények) Céltalanság (Merre tartunk?) Tervezettség (teremtés) Céltudatosság Értékesség-tudat (M)értékrendszer Kontroll, elszámoltathatóság


Letölteni ppt "EVOLÚCIÓ TUDOMÁNY VAGY FILOZÓFIA?. Az evolúció általános jellemzői Előre feltételezett egyetemleges alapelv, minden a fejlődés eredménye. Természeti törvények."

Hasonló előadás


Google Hirdetések