Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 1 Fakultáció 11-12. évfolyamokon.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 1 Fakultáció 11-12. évfolyamokon."— Előadás másolata:

1 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 1 Fakultáció 11-12. évfolyamokon

2 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 2 Az Utazás & Turizmus középiskolákban oktatható,választható közismereti tantárgy,elvégzése után a tanulók oklevelet kapnak,sőt érettségi vizsga is tehető a tárgyból.

3 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 3 A program része annak a nemzetközi projektnek,melyet American Express Foundation indított közel másfél év tizede és amelyet mára a világ tíz országának 626 városában közel 88.000 diák tanul. A programok világszervezete, a Global Travel & Tourism Partnership az alapító mellett olyan elismert támogatókat tudhat maga mögött, mint a WTTC.

4 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 4 A program célja Segíteni a magyar fiatalokat abban,hogy kulturált és igényes turistákká,illetve vendéglátókká váljanak, növelni az esélyt arra,hogy a tovább nem tanulók az idegenforgalom területén tudjanak elhelyezkedni, pályaválasztási orientáció –átfogó képet adni a hazai és nemzetközi idegenforgalmi üzletben lehetőségeiről és legfontosabb jellemzőiről.

5 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 5 A program négy kötelező és négy választható modulból épül fel. A kötelező modulokat minden tanuló tanulja,az oktatás második része pedig az iskola által választott modulokból áll. Ez azt jelenti,hogy a program rendkívül rugalmas,környezetbarát,hiszen nem lehet két teljesen egyforma programot találni az országban.

6 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 6 Kötelező modulok 1. Az idegen forgalom jellemzői. 2. A turisták –turizmus felhasználói oldala. 3. Utazás, elszállásolás és vendéglátás. 4. Programszervezés Választható modulok 5. Környezetvédelem és turizmus. 6-7. Vállalkozás és marketing az idegenforgalomban. 8. Falusi turizmus.

7 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 7 Az iskolai oktatás mellett a diákok gyakorlati képzésben is részt vesznek,hogy tapasztalatot szerezzenek az idegen forgalom egyes vállalkozásainak működéséről,és hogy partnereink is megismerkedhessenek az iskolák munkájával.

8 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 8 Tökfesztivál

9 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 9

10 10

11 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 11 A Jankovich- Kúria Turisztikai is Rendezvényközpont

12 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 12 Tourinform iroda

13 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 13 Ezekről is tanulunk

14 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 14

15 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 15 Tihanyi félsziget A Tihanyi-félsziget természet szépségekben és értékekben gazdag területét 1952-ben nyilvánították védetté, ez volt az ország első tájvédelmi körzete. Egyedi és érdekes már a félsziget felszíne is, amelyen az egykori vulkáni működés maradványai láthatók. A kráter-medencék mélyedéseit víz tölti ki, így a félszigeten két lefolyás nélküli tó is van: a Belső-tó, mely a horgászok kedvenc helye, és a védett, náddal borított Külső-tó, a vadmadarak paradicsoma. A félsziget szubmediterrán éghajlata nagyon kellemes. Több olyan növény- és állatfaj él itt, amely ritkaság Magyarországon. A helyi klímára jellemző, hogy évente háromszor is hozhat termést itt a füge. Legnagyobb híre az 1920-as években idetelepített és meghonosodott levendulának van a Csúcs-hegyen. A félsziget egésze természetvédelmi terület. Kiemelkedő geológiai értékei miatt 2003-ban Európa Diplomás területté nyilvánították.

16 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 16 Tihanyi félsziget Az idelátogatókat különböző programokkal és szálláshelyekkel várják. Onlineon lehet szállást foglalni. Itt jól kilehet kapcsolódni a hétvégéken is, mert sok program van ilyenkor és akár szilveszterkor is. Érdeklődni lehet a www.vendegvaro.hu/Tihanyi- felsziget oldalon.www.vendegvaro.hu/Tihanyi- felsziget

17 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 17 Tapolcai-medence A Tapolcai-medence legfontosabb földtani értéke a vulkáni utóműködés eredményeként kialakult hegyes, illetve koporsó alakú hegyek- csúcsaikon várrommal, a szoknyán szépen művelt szőlőkkel. A vulkáni utóműködés eredménye a tapolcai tavasbarlang is. A Tapolca határában lévő híres, 415 méter magas SzentGyörgy- hegy oldalán hatalmas bazaltoszlopok sorakoznak. A Tapolcai- medence hegyei közül többnek a felszínén is megfigyelhető az oszlopos elválás. A természeti értékek mellett számtalan műemléket is megcsodálhat a kiránduló a tájegység településein. Különlegességnek számít például a Diszelben lévő Első Magyar Látványtár, és érdemes megcsodálni a pincéket, présházakat, és megkóstolni az itteni borokat.tavasbarlang TapolcaElső Magyar Látványtár

18 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 18 Hévízi tó A Hévízi-gyógytó 4,44 ha kiterjedésével és az őt körülvevő 50 ha területű véderdővel Európa legnagyobb gyógyító erejű, melegvizes tava. Ez a tó különleges képződmény, hiszen ellentétben a többi melegvizes tóval, melyek általában vulkanikus eredetű helyeken, agyag- vagy sziklatalajban vannak, a Hévízi-tó tőzegmedrű forrástó.

19 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 19 Hévíz Hévíz hazánk legjelentősebb gyógy-idegenforgalmi központja, több, mint 2000 éves fürdőhagyományokkal rendelkező város. A város jelentőségét a világon egyedülálló gyógy-tavának köszönheti. A világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termál-tava. A jelentős fürdőhagyományokkal rendelkező város egyre bővülő szolgáltatásaival, kulturált környezetével, növekvő népszerűségnek örvend. A tó egész éven át alkalmas fürdésre, gyógyításra, a város és környéke pedig sportolásra, szórakozásra. Hévízt mindössze 7 km választja el a Balatontól.

20 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 20 Hagyományok

21 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 21 A vár feltárását 1966- ban kezdték el. Az azt követő harminc évben a falait megerősítették, és elkezdték a helyreállítását. 1996- ban adták át a várat, és nyitották meg a kiránduló közönség számára. További helyreállítását tervezik.

22 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 22 Látnivalók Palóc Babamúzeum Erdészeti Múzeum és Kelemen Ferenc fafaragó- népművész állandó kiállítása Falumúzeum Vármúzeum

23 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 23

24 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 24 Szent Márton templom A középkori községnek is volt temploma, amely a mai településtől kicsit távolabb állt. Ez a török dúlások során elpusztult, helyette állították a XIX. század végén a mai épületet.

25 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 25

26 Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 26


Letölteni ppt "Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 1 Fakultáció 11-12. évfolyamokon."

Hasonló előadás


Google Hirdetések