Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Divat az ókortól a Napkirály századáig

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Divat az ókortól a Napkirály századáig"— Előadás másolata:

1 Divat az ókortól a Napkirály századáig

2 Ókor Az ókorban a ruhával szemben támasztott fő követelmény annak használhatósága , kényelme volt , kultúránként találkozhatunk azonban jellegzetes kiegészítőkkel. Egyiptomban a fáraó uralkodói díszei közé tartozott az álszakáll . Az ókori Kínában terjedt el először a körmök festésének szokása A keleti stílusú öltözködést szinte átmenet nélkül váltotta fel az i. e. 5. században az egyszínű, mintázat nélküli ruházat

3 Középkor A középkorban sokféle öltözködés volt jelen attól függően, hogy milyen befolyás alatt álltak a területek. Jellemző öltözékük a köpenyszerű kabát és nadrág volt. Az angolszászok főként tunikát hordtak. A társadalmi különbségek csak a ruhák anyagában voltak érezhetők. Így a gazdagoknak selyem vagy gyapjú, a szegényebbeknél vászonszövet volt jellemző. A férfi és női viseletben nem sok a különbség.

4 Divat a Napkirály korában
A 17. században a divatot a versailles-i udvar szabta meg. A Napkirály udvarából havonta küldték a felöltöztetett életnagyságú bábukat Európa fővárosaiba. A divat elnőiesedett , és ennek egyik jellegzetessége a paróka volt. A nők hatalmas ruhákat viseltek.


Letölteni ppt "Divat az ókortól a Napkirály századáig"

Hasonló előadás


Google Hirdetések