Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Divat az ókortól a Napkirály századáig. Ókor Az ókorban a ruhával szemben támasztott fő követelmény annak használhatósága, kényelme volt, kultúránként.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Divat az ókortól a Napkirály századáig. Ókor Az ókorban a ruhával szemben támasztott fő követelmény annak használhatósága, kényelme volt, kultúránként."— Előadás másolata:

1 Divat az ókortól a Napkirály századáig

2 Ókor Az ókorban a ruhával szemben támasztott fő követelmény annak használhatósága, kényelme volt, kultúránként találkozhatunk azonban jellegzetes kiegészítőkkel. Egyiptomban a fáraó uralkodói díszei közé tartozott az álszakáll. Az ókori Kínában terjedt el először a körmök festésének szokása A keleti stílusú öltözködést szinte átmenet nélkül váltotta fel az i. e. 5. században az egyszínű, mintázat nélküli ruházati. e. 5. században

3 Középkor A középkorban sokféle öltözködés volt jelen attól függően, hogy milyen befolyás alatt álltak a területek. Jellemző öltözékük a köpenyszerű kabát és nadrág volt. Az angolszászok főként tunikát hordtak. A társadalmi különbségek csak a ruhák anyagában voltak érezhetők. Így a gazdagoknak selyem vagy gyapjú, a szegényebbeknél vászonszövet volt jellemző. A férfi és női viseletben nem sok a különbség.

4 Divat a Napkirály korában A 17. században a divatot a versailles-i udvar szabta meg. A Napkirály udvarából havonta küldték a felöltöztetett életnagyságú bábukat Európa fővárosaiba. A divat elnőiesedett, és ennek egyik jellegzetessége a paróka volt. A nők hatalmas ruhákat viseltek.


Letölteni ppt "Divat az ókortól a Napkirály századáig. Ókor Az ókorban a ruhával szemben támasztott fő követelmény annak használhatósága, kényelme volt, kultúránként."

Hasonló előadás


Google Hirdetések