Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gránátalma ital hozzáadott vitaminokkal. Mitől egyedi? A gránátalma nedű egyedisége, hogy ellenőrzött minőségben termesztett, nagy gondossággal begyűjtött,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gránátalma ital hozzáadott vitaminokkal. Mitől egyedi? A gránátalma nedű egyedisége, hogy ellenőrzött minőségben termesztett, nagy gondossággal begyűjtött,"— Előadás másolata:

1 Gránátalma ital hozzáadott vitaminokkal

2 Mitől egyedi? A gránátalma nedű egyedisége, hogy ellenőrzött minőségben termesztett, nagy gondossággal begyűjtött, majd egy különleges előállítási móddal kerül a fogyasztókhoz. A gránátalma magjainak préselésével és a gyümölcshús facsarásával a gyümölcsben levő természetes ásványi anyagok, enzimeket és vitaminok kerülnek kinyerésre, melyhez plusz vitaminok társulnak, így egy egyedi terméket biztosítva a fogyasztóknak.

3 Édenkert tiltott gyümölcse? Bár az érdeklődés ezek iránt a furcsa formájú gyümölcsök iránt új keletűnek tűnik, valójában maga a gyümölcs elég régóta ismert. Legenda szól arról, hogy nem is az alma, hanem a gránátalma hozta kísértésbe Ádámot az Édenkertben. 4000 évvel ezelőtt a legkedveltebb gyümölcsnek számított. Az ismertség és a történelmi múlt ellenére a gránátalma nem az egyszerűen megehető gyümölcsök közé tartozik. Nem esszük meg a héját, a belseje pedig rostos és tele van magokkal, de ezt leszámítva nem sokan tudtak mit kezdeni vele. A mediterrán országokban és Mexikóban a szakácsok sokáig köretként használták a magokat. Salátaöntetként is használható.

4 Nézzük mit tudhatunk erről a szuper egészséges gyümölcsről! A gránátalma majdnem annyi káliumot tartalmaz, mint a banán. De az antioxidánsok mennyisége az, ami egészségügyi szempontból érdekessé teszi. Ezeknek a betegség ellen küzdő alkotórészeknek a hatása megmutatkozik a szív egészségének erősítésében, az alacsony koleszterinszintben, a rákmegelőzésben, a merevedési zavar gyógyításában. A Berkeley egyetem (University of California) munkatársai is megerősítették, hogy a gránátalma legalább 3 féle erős antioxidánst tartalmaz, amelyek együttes hatása az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint háromszor akkora, mint a vörösboré vagy a zöld teáé.

5 Gránátalma, az antioxidáns A kínai és az ajurvédikus gyógyászatban ezt a gyümölcsöt már évezredek óta használják, sőt az laboratóriumi kutatások és a klinikai vizsgálatok is igazolták a gránátalma számos pozitív hatását. A gránátalma antioxidáns hatóanyagai gátolják a szervezetben zajló kóros oxidatív folyamatokat, melyek krónikus betegségekhez vezethetnek. Csökkenti a gyulladást, a porcot megtámadó enzimek termelését is gátolja.(artrózis, ízületi kopás, osteoarthrosis izületi kopás ellen)

6 Gránátalma, az antioxidáns 2000-ben kezdett érdeklődést kelteni a gránátalma antioxidáns hatása, amikor egy kutatócsoport kimutatta a gránátalma hatékonyságát az atherosclerosis kezelésében. A kutatást Aviram professzor vezette, aki elsőként igazolta a vörösbornak a koleszteroloxidációra való jótékony hatását. Aviram professzor vizsgálatai megállapították, hogy a gránátalma fogyasztása 20 százalékkal csökkentette az LDL (káros koleszterin) szintjét, illetve szignifikánsan növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben.

7 Gránátalma a szív-őr A már kialakult szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciensek körében a szívinfarktus több rizikófaktora jelentős javulást mutatott a kontrollcsoporthoz képest. Így a gránátalma-kivonat fogyasztása már két hét alatt jelentős mértékben csökkentette a szisztolés vérnyomást magas vérnyomású páciensek körében, és egy év alatt átlagosan 35 százalékkal csökkentette a már meszesedést mutató artériák falának vastagságát.

8 Fontos szerepe lehet a súlykontrollban! A gránátalma magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért kiválóan alkalmasak méregtelenítésre és súlycsökkentésre is. A gránátalma 100 gramjában mindössze 83 kalória van, viszont több, mint 4 gramm élelmi rost. A rostoknak köszönhetően javult az emésztés, fokozódik az anyagcsere és a zsírégető folyamatok is beindulnak.

9 Változókori panaszok esetén A gránátalmában hormonszerű, az ösztrogénhez hasonló ösztron is megtalálható, ezért változókori panaszok ellen, csontritkulás, depresszió esetén is ajánlott. A menopauzát kísérő ösztrogénhiány a csont fokozott átépülésével és a csonttömeg csökkenésével jár. Az ösztradiol fontos szerepet játszik a csonttömeg megtartásában és az osteoporosis miatt bekövetkező csonttörések megelőzésében.

10 A gránátalmában lévő ellagsav és flavonoid hatása A gránátalma az ellagsavnak nevezett természetes anyag leggazdagabb forrása. Donald Yance, a táplálkozástudomány szakértője a Herbal Medicine, Gyógyulás és Rák című könyvében ezt írja: „az ellagsav meggátolja a rák kialakulását, és úgy gondolják, hogy megakadályozza a rák mutációját is azáltal, hogy a génen ideiglenesen odakötődik a DNS funkcionális oldalához, elhárítva ezáltal az oxidatív gyökök káros hatását”. A gránátalma flavonoidjairól pedig bizonyították, hogy csökkentik a tumor környékén történő érképzést (angiogenezist), így daganatellenes hatást fejtenek ki.

11 Összetevők: 30ml tartalmazz: B1 Vitamin 1,4mg(100% NRV) Folsav 200mcg(100%NRV) B2 Vitamin 1,6mg(100%NRV) Pantoténsav 6mg(100%NRV) B6 Vitamin 2mg(143%NRV) B12 Vitamin 1mcg(40%NRV) E Vitamin 10mg(100%NRV) C Vitamin 120mg(150%NRV) Biotin 150mcg(300%NRV)

12 B1 vitamin A legtöbb B-vitamin szükséges az idegrendszer egészséges működéséhez, emiatt nélkülözhetetlen a szervezetben. A VITAMINOK KÖZÜL A B1-VITAMINT (TIAMIN) FEDEZTÉK FEL ELŐSZÖR A B1-vitamin igen kedvező hatással van az idegrendszerre és a szellemi teljesítményre, nem véletlenül nevezik agyserkentő vitaminnak. Elsősorban az idegrendszer energiaellátásában játszik nagyon fontos szerepet. A gerincvelő és az agy közötti idegi jelátvitelért felelős, továbbá nélkülözhetetlen a szénhidrátokból energiát termelő enzimek működéséhez is. Ezenkívül szükséges a zsírok és alkohol lebontásához és átalakításához, valamint a szívizom és az idegsejtek megfelelő működéséhez. Vízben oldódó vitamin, a feleslegesen bevitt vitamin tulajdonképpen nem tárolódik a szervezetben, hanem kiürül, éppen emiatt naponta kell pótolni. A tiaminból az a kis készlet, ami viszont elraktározódik a szervezetben, az is 14 nap alatt lemerül.

13 Összetevők: B5-, B6- és B12 szükségesek a szervezet oxidatív anyagcseréjéhez, nélkülözhetetlenek az idegrendszer megfelelő működéséhez. B5 vitamin/pantoténsav A B-vitamin-komplexhez tartozó antioxidáns hatású vegyület a pantoténsav, amit B5 vitaminnak is neveznek. Hiánytünetei között említhető pl. a fokozott hajhullás. Fontos szerepe van a hámszövet ellenállóképességének megtartásában és a seb gyógyulási folyamatának felgyorsításában. C-vitamin Hiánya számos betegség ill. tünet (fogínysorvadás, fogínyvérzés, légúti fertőzések, izületi- izombántalmak, csontritkulás, bőrpanaszok, lassú sebgyógyulás stb.) kialakulását eredményezheti. Antioxidáns vitamin, aminek az oxidált E-vitamin regenerálásában is szerepe van. Részben antioxidáns hatásával hozható összefüggésbe az is, hogy egyes vizsgálatok szerint szerepe van a szervezet öregedési folyamatának lassításában. Folsav Alapvető fontosságú a vérképzésben, a sejtképződésben, a sejt örökítő anyagainak képzésében, az idegrendszer működésében.

14 Biotin A biotin (H-vitamin, koenzim R) egy vízoldékony, kéntartalmú vitamin, amely a B- vitamin-komplex család tagja. Kémiai szerkezetét az 1940-es években írták le. A táplálékokkal bevitt biotin szabadon, vagy fehérjéhez kötötten fordul elő. A vékonybél felső szakaszán csak a szabad formája szívódik fel. A veséken keresztül a vizelettel ürül, ugyanakkor a széklettel még több mennyiség távozik. Ez azzal magyarázható, hogy a bélbaktériumok is szintetizálják, amely formája azonban nem hasznosul. Felszívódási vesztesége kb. 50%. Miért van rá szükség? Nélkülözhetetlen a normális szénhidrát-, zsír- és fehérje- anyagcseréhez, a bőr egészséges állapotának fenntartásához, szerepe lehet a kopaszodás és az őszülés lassításában, enyhítheti az izomfájdalmakat, csökkentheti a bőrproblémákat. Hiánya esetén étvágytalanság, bőrgyulladás, a szőrzet kihullása, zsíranyagcsere- zavarok, izomfájdalmak jelentkezhetnek. Túladagolás tünetei eddig nem ismeretesek.

15 E vitamin E vitamin Védi a sejteket és a szöveteket a káros szabad gyökökkel szemben, melyek a sejtfalak szerkezetét, illetve a sejtek alkotórészeit roncsolják, és az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért is felelősek. Az E-vitamin az alábbi kedvező hatásokkal rendelkezik: Védi a bőrt a korai öregedéstől, erősíti a körmöket, a hajszálakat. Lassítja a sejtek öregedését, és rendszeres szedésével fiatalosak maradhatunk. Nagyon fontos szerepe van a szem egészségének megtartásában, az időskori látásélesség romlásának megelőzésében.

16 Használati utasítás: 30 ml étkezés előtt fél órával. FIGYELEM: A készítmény fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! A javasolt napi adagot ne lépjük túl! Ellenjavallatok: nem ismeretesek. Mellékhatások: nem ismeretesek.

17 Kinek ajánlható? A gránátalmalé erős antioxidáns hatású készítmény, tehát mindenkinek rendkívül ajánlott a fogyasztása erős egészségvédő hatása miatt. A 11 leggyakoribb cél, amiért fogyasztjuk: Szív és érrendszeri panaszok Változókori panaszok Menstruációs problémák miatt Csontritkulás, lassítja a porckárosodást Bőrfiatalítás céllal Magas koleszterinnel küszködők Paraziták, vírusok és baktériumok ellen hatékony Immunerősítési céllal Belső gyulladásos problémák miatt Candida fertőzés Daganatos betegségek

18 Terméktapasztalatok: http://tudatosfelhasznalo.webnode.hu/tapasztal atok-megadasa/extra-granatalma-ital/

19 Következő web konferencia: 2016.04.04 –én 20:00 Molnárné Haholt Zsuzsanna – természetgyógyász Biyovis termékek a természetgyógyász szemével! Mit lehet javasolni a cukorbetegségre? Mit lehet tenni kimerültség esetén? Visszatérő fertőzésekkel mit lehet tenni? Mit tegyünk az ízületi bántalmakkal? Milyen sorrendben javasolok termékhasználatot? Zsuzsanna élő tapasztalatait és javaslatait, valamint kérdéseket szeretnél feltenni, legyél te is fent a 2016.04.04-én a Biyovis web konferenciáján!

20

21

22 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Gránátalma ital hozzáadott vitaminokkal. Mitől egyedi? A gránátalma nedű egyedisége, hogy ellenőrzött minőségben termesztett, nagy gondossággal begyűjtött,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések