Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Z I NTERNET BÖNGÉSZŐ PROGRAM KEZELÉSE, BEÁLLÍTÁSAI Készítette:Giricz Anna.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Z I NTERNET BÖNGÉSZŐ PROGRAM KEZELÉSE, BEÁLLÍTÁSAI Készítette:Giricz Anna."— Előadás másolata:

1 A Z I NTERNET BÖNGÉSZŐ PROGRAM KEZELÉSE, BEÁLLÍTÁSAI Készítette:Giricz Anna

2 N ÉHÁNY INTERNETTEL KAPCSOLATOS FOGALOM Szoftver (angol: software) elektronikus adatfeldolgozó berendezések (pl.: számítógép) memóriájában elhelyezkedő, azokat működtető programok Címsáv: A címsávba kell beírni az URL címeket. A címsáv egy lenyíló lista. Legutóbb beírt URL címek itt tárolódnak.

3 A böngészők alapfeladata az interneten lévő weboldalak megjelenítése. Előfordul, hogy különböző böngészőkben nem egyformán néz ki ugyanaz a weboldal. A mai böngészők sok más szolgáltatást is nyújtanak – nyomtatás, letöltés, levelezés, webszerkesztés, stb. Egy weboldal megnyitása a címsávba beírt URL-címmel történhet, például http://www.nsjg.sulinet.hu.

4 A LINKEK ( UGRÓPONTOK, HIVATKOZÁSOK ) HASZNÁLATA : H A A WEBOLDALON EGY LINKRE VISSZÜK AZ EGERET, EGY KIS KÉZ JELENIK MEG.

5 Az internetre többféle böngészőprogram segítségével csatlakozhatunk fel. Elterjedtebb weboldalböngészők a teljesség igénye nélkül: Netscape Navigator Opera Mozilla Galeon Firefox, Internet Explorer Google Chrome Safari……

6 A Z I NTERNET E XPLORER

7 Az Internet Explorer alapszolgáltatásai közül néhány (ezeket általában minden böngésző tartalmazza) Tematikus keresés a weben Levelezés Fordítás Honlap létrehozása és tárolása Apróhirdetés feladása

8 Különböző „szolgáltatások” Az Eszköztár ban található ikonokra kattintva különböző „szolgáltatások” érhetők el. A bejárt oldalak során Vissza vagy Előre is haladhatunk. Leállítás : A „piros x-es lap” ikonjára kattintva leállíthatjuk a túl sokáig tartó letöltést. Frissítés : A „zöld nyilas lap” ikonjára kattintva elérhetjük az oldal ismételt letöltését. (Mivel lehet, hogy egy régebbi oldalt láttunk az átmeneti tárolóból, és az oldal azóta új adatokkal bővült.) Kezdőlap : A „házikó” ikonra kattintva a beállított kezdő weboldalra ugorhatunk. Kedvencek : Webhelyeknek egy listáját adhatjuk meg, később innen a „csillag” ikonra kattintva egy kattintással ugorhatunk a címre.

9 ÉRDEKESSÉG Az Internet Exlorernek is kifejlesztettek egy sajátos szűrőt, ez a SmartScreen A SmartScreen szűrő segít védekezni az egyre terjedő webes támadások ellen. Ha kártékony webhelyet észlel, a szűrő a teljes webhelyet letiltja Az Internet Explorer alaértelmezett keresője általában a Bing, de a Google-re is be lehet állítani.

10 A Google Chrome Az Internet Explorerhez hasonló szolgáltatások itt is megtalálhatók, néhány egyéb lehetőség: Irodai szoftverek (docs.google.com) használata: Csevegés (a gmail levelezőbe integrálva, videó-támogatással is) Telefonálás ( Google Voice, a Skype -hoz hasonló) Google+ mint Facebook rivális közösségi oldal Operációs rendszer ( Chrome OS – teszt fázis, Android – okostelefonra és tabletre) Navigáció okostelefonnal ( Google Maps Navigation )

11 A Z O PERA Az Opera sokat dolgozott azért, hogy a böngészés gyorsabb lehessen. A videók a beépített videó támogatásnak köszönhetően gyorsabban indulnak el. Lassú internet kapcsolat esetén az Opera Turbo összetömöríti a weboldalakat, hogy mindig élvezhessük a gyors böngészést.

12 Az Opera több, mint 1000 bővítménnyel rendelkezik a böngésző funkcióinak és biztonságának bővítésére és javítására. Az Opera kombinált címsorral és keresősávval rendelkezik. Előre telepített keresőkkel, mint például a Google, a Yahoo! és a Wikipedia rendelkezik- de akár egyéni keresőt is hozzáadhatsz.

13 M OZILLA FIREFOX Az egyszerűbb kezelhetőség és átláthatóbb kezelőfelület biztosítása érdekében sok olyan szolgáltatás, funkció hiányzik belőle, ami más böngészőkben megtalálható. Intelligens kulcsszavak Az intelligens kulcsszavak használatával nagyon gyorsan lehet keresni az előre beállított weboldalakon. Egy videó a használatukról:videó

14 Beépített helyesírás-ellenőrző A beépített helyesírás-ellenőrző segítségével a felhasználóknak nem kell külön programot használni ahhoz, hogy az interneten gépelt szövegek (webes levelezőprogram, blogbejegyzés, nyomtatvány) helyességét ellenőrizzék

15 T ÉMA BEÁLLÍTÁSOK A Firefox különböző témák segítségével alakítható. A témák csupán CSS és kép fájlokat tartalmaznak. A számos egyedi témák közt vannak olyanok, melyek más böngészők kinézetét utánozzák: van IE 6, Vista, Mac kinézet, de olyan is akad, amely a Google Chrome-ot utánozza.

16 Források internetes_bongeszoprogram_hasznalata- Dokumentum free-google120415- Dokumentum Google képkereső http://hu.wikipedia.org/wiki/A_Mozilla_Firefox_sz olg%C3%A1ltat%C3%A1sai http://www.viszki.sulinet.hu/tananyagtar/inform atika/Kapin/9_evfolyam/internet_szolgaltatasai.h tm http://www.opera.com/hu/computer http://www.opera.com/hu/turbo http://videosmart.hu/video/hasznaljunk- barmilyen-keresot-gyorsabban-firefoxban

17 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "A Z I NTERNET BÖNGÉSZŐ PROGRAM KEZELÉSE, BEÁLLÍTÁSAI Készítette:Giricz Anna."

Hasonló előadás


Google Hirdetések