Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 P iaci háttér - Új készségek és munkahelyek  Az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) szektor az egyik legígéretesebb és gazdaságilag.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 P iaci háttér - Új készségek és munkahelyek  Az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) szektor az egyik legígéretesebb és gazdaságilag."— Előadás másolata:

1

2

3

4 1 P iaci háttér - Új készségek és munkahelyek  Az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) szektor az egyik legígéretesebb és gazdaságilag legjelentősebb üzleti szektor az Európai Unióban (EU).  A legutóbbi OECD-kilátásokról szóló jelentés (2010) alapján az IKT- szektor fejlődése segíti válságból való kilábalást.  Az IKT- szektor az GDP előállításához 8%-al járul hozzá.  A szélessávú internet hozzáférés növekedése, a kereskedelmi és non-profit szektorban, valamint az internethez kapcsolódó területeken hozzájárul a foglalkoztatás növekedéséhez.

5 1 P iaci háttér - Új készségek és munkahelyek  A kezdeményezés célja a munkaerőpiac korszerűsítése annak érdekében, hogy növeljük a foglalkoztatottság szintjét, és biztosítsuk az EU szociális modelljeinek fenntarthatóságát.  Az új készségek (pl.: eJobs, stb.) elsajátításán keresztül lehetővé tesszük a jelen és a jövő dolgozóinak, hogy könnyebben alkalmazkodjanak az új feltételekhez, illetve szükség esetén pályát váltsanak, hozzájárulva ezzel a munkanélküliség csökkenéséhez és a termelékenység növekedéséhez.  A „rugalmas biztonság” programja, az európai szociális partnerekkel együtt történő megalkotása és végrehajtása, a gazdasági átmenetek jobb kezelését lehetővé tévő módszerek azonosítása.

6 1 P iaci háttér - Új készségek és munkahelyek  Recesszióban az IKT által támogatott (kis beruházás igényű, magas hozzáadott értékű innováció) design (digitális térben látható Magyarország) komoly, helyi gazdaság bevétel növelő eszköze lehet.  Álláshirdetések alapján jelentős kereslet van itthon is az IT szakemberek iránt, azonban a jelentkezők tudása, készsége, kompetenciái sok esetben nem felelnek meg az vállalatok által támasztott igényeknek. Új szakterületek egyre több a vállalat által szervezett képzés.

7 1 P iaci háttér - kereslet

8

9

10

11 2 Szakképzés fejlesztése - Leonardo

12 2 Szakképzés fejlesztése - EQF / EKKR

13 2 Szakképzés fejlesztése - eCF / e- Kompetenciák www.ecompetences.eu

14

15 3 Új szakmák, új kompetenciák - ProInterNet

16

17 e-Jobs Observatory 3 Új szakmák, új kompetenciák - e-Jobs Observatory

18

19 3 Gyakorlati használhatóság

20


Letölteni ppt "1 P iaci háttér - Új készségek és munkahelyek  Az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) szektor az egyik legígéretesebb és gazdaságilag."

Hasonló előadás


Google Hirdetések