Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének."— Előadás másolata:

1

2 Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása érdekében Készítette:Nagyné Heidenwolf Erzsébet Kaposvár, 2009.08.25.

3 A projekt címe:” Együtt, eredményesen !”

4 A projekt hosszú távú célja: Az inkluzív nevelés feltételeinek a megteremtésével, biztosítsa a SNI tanulók számára az önálló életvitelhez, a társadalmi érvényesüléshez, az élethosszig tartó tanuláshoz szükséges alapvető készségek kialakulását, ezzel hozzájáruljunk munkaerő piaci esélyeik javításához.

5 Rövidtávú célok EGYMI munkatársai Befogadó intézmények, pedagógusok Partnerségben a szülőkkel

6 EGYMI munkatársai A gyógypedagógusok számára új helyzetet teremt a speciális intézmény falainak az elhagyása. Az új szerepkörre, az együttműködésre, tudása megosztására, a támogató szolgáltatások nyújtására fel kell készülnie. Szakembereink régi és új tudásuk ötvözésével képesek lesznek arra, hogy ismereteiket továbbadva, valamennyi fogyatékossági területen hozzájáruljanak a befogadás egységes gyakorlatának a kialakításához.

7 Mit csinálunk? Attitűd formáló tréningen veszünk részt Utazó gyógypedagógusi kompetenciák címmel tanfolyamon veszünk részt Akkreditált képzéseket dolgozunk ki a befogadás jó gyakorlatának az elterjesztésére Cochlearis implantot állító szakembereket képzünk ki Kiadványt szerkesztünk a befogadó szemlélet terjesztésére Intézmények közötti munkaközösséget hozunk létre és működtetünk Bekapcsolódunk a képzők képzésébe Egységes átvezetési tervet dolgozunk ki a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók befogadásához Érzékenyítő programot dolgozunk ki

8 Együtt a befogadókkal Célunk a befogadáshoz szükséges személyes attitűdök, együttműködő partneri kapcsolatok kialakítása. A befogadó iskolák ismerjék meg szolgáltatásainkat, s felkészülten tudjanak választani azok közül a sajátos nevelési igényű gyermekek igényeinek megfelelően.

9 Mit csinálunk? Attitűd formáló tréninget szervezünk A szülői szervezet létrehozásával kapcsolatos jó gyakorlatunkat átadjuk Támogatjuk a SNI témájú szakmai munkaközösségek létrehozását, működését Segítjük a meglévő és az újonnan alakuló szakmai műhelyeket, az intézmények közötti és a szakma közi kapcsolatok kiépítését Új, a befogadást támogató módszerekkel ismertetjük meg a pedagógusokat

10 Partnerségben a szülőkkel A szülők nehéz helyzetbe kerülnek, amikor szembesülnek gyermekük problémájával és ezt nehezen tudják kommunikálni a külvilág felé. A befogadó óvodáknak, iskoláknak nincs gyakorlata a szülőkkel való együttműködésre akkor, amikor a hagyományos formák nem működnek.

11 Mit csinálunk? Szülő sulit szervezünk integrációba kerülő gyermekek szüleinek Szülői konferenciát szervezünk „Fecsketábort” szervezünk az iskolát kezdő gyermekeknek, szüleiknek, pedagógusaiknak Összekötő tanárt biztosítunk a „Hallod?! Szülőklub Egyesület” felé Partnerségben a szülőkkel címmel akkreditált képzést dolgozunk ki

12 Mire van szükség? Új módszerek elsajátítására Attitűdök, értékek, viselkedésmódok megváltozására - képesek legyünk egyéni tudásunkat közkinccsé tenni - képesek legyünk mások nézőpontját magunkévá tenni Többirányú együttműködések fejlesztésére- intézményen belül, intézmények között Más paradigmában gondolkozó pedagógusokra

13 Köszönöm a figyelmeteket!


Letölteni ppt "Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének."

Hasonló előadás


Google Hirdetések