Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Összefoglalás Hőjelenségek. 1. A folyadék melegebb, kisebb sűrűségű része fel- emelkedik, helyére alacsonyabb hőmérsékletű anyag kerül. Ez a jelenség.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Összefoglalás Hőjelenségek. 1. A folyadék melegebb, kisebb sűrűségű része fel- emelkedik, helyére alacsonyabb hőmérsékletű anyag kerül. Ez a jelenség."— Előadás másolata:

1 Összefoglalás Hőjelenségek

2 1. A folyadék melegebb, kisebb sűrűségű része fel- emelkedik, helyére alacsonyabb hőmérsékletű anyag kerül. Ez a jelenség a hőáramlás. Szilárd anyagoknál a melegítés helyén gyorsul a részecskék mozgása, ami fokozatosan átterjed távolabbi részecskékre is. Ez a jelenség a hővezetés. A rossz hővezető anyagokat hőszigetelőknek nevezzük. sűrűségű alacsonyabb hőáramlás gyorsul hővezetés hőszigetelőknek 2. Melyik kijelentés melyik hőjelenségre utal? Nyáron a vízparton állandó légmozgást tapasztalunk. Felhős éjszakákon melegebb van, mint ha felhőtlen az ég. A forró teával teli bögrében a fémkanál nyele is forró lesz.

3 3. Mitől függ a folyadékok hőtágulása? 4.Mikor nagyobb a sínek között hézag? Télen, vagy nyáron? Indokold! 5. Milyen halmazállapot-változás történik, ha A vizes haj megszárad? A szemüveg bepárásodik? Az ereszen jégcsap keletkezik? Edényben zsírt teszünk gázlángra?

4 Milyen halmazállapot-változást ábrázol a diagram? hőmérsékletHalmazállapotenergia a szakasz b szakasz. c szakasz növekszik nem változik folyékony foly.+ légn. légnemű 6.

5 7. Az 2 kg tömegű 0 0 C-os jégnek vagy a 0 0 C-os víznek nagyobb az energiája? Mennyivel? Indokold! (A jég olvadáshője 340 kJ/ kg) Sorolj fel néhány hőerőgépet!


Letölteni ppt "Összefoglalás Hőjelenségek. 1. A folyadék melegebb, kisebb sűrűségű része fel- emelkedik, helyére alacsonyabb hőmérsékletű anyag kerül. Ez a jelenség."

Hasonló előadás


Google Hirdetések