Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Csongrádi motocross pálya és szabadid ő központ Ez már történelem A volt homokbánya területén már legalább 10 éve zajlik terepmotoros tevékenység. A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Csongrádi motocross pálya és szabadid ő központ Ez már történelem A volt homokbánya területén már legalább 10 éve zajlik terepmotoros tevékenység. A."— Előadás másolata:

1

2 Csongrádi motocross pálya és szabadid ő központ

3 Ez már történelem A volt homokbánya területén már legalább 10 éve zajlik terepmotoros tevékenység. A bánya tevékenység következtében visszamaradt terep adottságoknak és a talaj minőségnek köszönhetően kiváló körülményeket biztosít a motocross, enduro és terep biciklizés szerelmeseinek. Már 2006-ban a csongrádi Batsányi János Gimnázium diáknapján terepmotoros bemutató termet alakítottunk ki a kíváncsi közönségnek:

4

5 2006-2008-ban a még kezdetlegesnek számító terepen.

6 A motocross mint sport Miután a motokrossz veszélyes sport, magas szintű koncentrációt, gyors reflexeket, alacsony reakcióidőt és nem utolsósorban hatalmas fizikai állóképességet igényel.,,A mi sportágunk nagy előnye a változatosság. Nincs két egyforma pálya, de még két egyforma kör sem. Improvizáció, figyelem, fitnesz, technika – ez az, ami a motorozáshoz kell. Kreatív, de nagyon kell hozzá a kitartás és állóképesség, ugyanakkor rendkívül szórakoztató is.” Németh Kornél – a legeredményesebb magyar motocross versenyző,,Ez nem sport, ez életmód! Soha nincs igazán vége a szezonnak, soha nincs igazán vége a felkészülésnek, a sérülés veszélye pedig mindig fenyeget. Épeszű ember vállal ilyet önként? Ezt csak a krosszosok tudják!” Nagy Norbert - motocross újságíró

7 A pálya és az egyesület A területet amelyen a motoros pálya fekszik, 2013-ban vásárolta meg Lindák Zsolt aki látta a helyi és a környékből ideérkező motorosok lelkesedését a terep iránt. Zsolt aki egyébként nem hódol a motorozás ezen vállfajának, mégis meglátta a sport szépségét és az idejárók elhivatottságát. Hamarosan partnerként tudtunk tekinteni rá és karöltve kezdtünk a pálya rendezésébe, mi motorosok. A terület korábban illegális szemétlerakóként és homok nyerő helyként is szolgált a tilosban járóknak. Az érintett részt kitisztítottuk és azóta is folyamatos karbantartjuk illetve a pálya keleti (dűlő út felöli) teljes hosszában drótkerítést építettünk amelyet nem sokkal később ismeretlenek teljesen megsemmisítettek…

8 Mi továbbra is a rendezett és szervezett körülmények megvalósítására törekedve folytattuk tevékenységünket és ennek eredményeként megalapítottuk 2014 áprilisában a Csongrádi Motocross Sport Egyesületet Lindák Zsolt elnökletével. Az egyesület megalakulása segítette az addig csak a dűlő utakon, nem legális körülmények között motorozó személyek bevonását is, akik azóta kizárólag a zárt pályán, megfelelő védőszerelésben a házirend betartásával hódolnak szenvedélyüknek. Sajnos vannak még akik a pályán kívül motoroznak, őket is próbáljuk az egyesület égisze alá terelni. A hozzánk érkező motorosok minden esetben szállító járművön, utánfutón ill. dobozos autóval hozzák a motorjaikat és azt csak a pálya területén használják. Ez elengedhetetlen hiszen ezek a motorok többségében nem alkalmasak a közúti közlekedésre.

9 Amire büszkék vagyunk A csongrádi katlant élsport versenyzők is szívesen látogatják edzés céljából. Járt már nálunk az amerikai, de magyar gyökerekkel is rendelkező Alex Nagy aki a világ legnívósabb terep motoros versenysorozatában az amerikai supercross szériában versenyzik. A Csongrád TV is kíváncsi volt a látogatására és riport filmet készített vele. Voltak nálunk profi szlovén motorosok is és számos hazai „élmenő”. Mindig hatalmas élmény számunkra a hazai pályán ilyen nagyszerű pilótákat látni és rengeteg technikai fortélyt is elleshetünk tőlük akik gyakran edzést is tartanak a helyi közösségnek.

10 Mégis a legfontosabb számunka a hobby ill. szabadidős céllal idelátogató közönség Kb 100km-es körzetből látogatnak minket rendszeresen hobby motorosok akik a legtöbbször a családjukkal, gyermekeikkel érkeznek. Ha épp nem a pályán köröznek akkor a depóban ülnek össze egy jó hangulatú beszélgetésre a motoros társakkal. Sokszor közös bográcsozást is tartunk vagy épp rendelünk valamelyik csongrádi étteremből ahonnan az étel futároknak már nem kell elmagyarázni a pályára vezető útvonalat… Mivel a motocross és a terep kerékpározás is költséges sport, az ehhez szükséges forrást mindenki munkával teremti elő, tehát leginkább hétvégén érnek rá eljönni hozzánk és kikapcsolódni úgy, ahogy ők a legjobban szeretnek: barátokkal, családdal és a motorozás élményével.

11 A egyesületünk több tagja sikeresen szerepel az országos és regionális motocross versenyeken, ezzel Csongrád városát is képviselve.

12 Több sikeres rendezvényt is tudhatunk magunk mögött Az egyetlen hivatalos magyar Husqvarna márkaképviselet tesztnapjának adtunk otthont ahol mindenki kipróbálhatta a legújabb modelleket és láthattuk a Husqvarna csapat versenyzőit a nyeregben.

13 Motoros, edző és családi nap Már kettő alkalommal rendeztük meg a nagy sikernek örvendő motoros napot amelyre sok motoros és még több néző volt kíváncsi. Az érdeklődés és a rendezés színvonalának mértéke a második ilyen alkalommal már kiérdemelhette volna a városi rendezvény címszót! A célunk, hogy ez tényleg megvalósuljon és a helyi lakosság érdeklődését még jobban felkeltsük. Reméljük hogy rövidesen már senki számára nem lesz ismeretlen a Csongrádi Motocross pálya, amely a világ egyik leglátványosabb sportjának, a motocrossnak ad otthont.

14 Ezt a sportot is mint az összes többit, a nézők tartják életben...

15 …és az utánpótlás,…

16 …de a motorosok nélkül nem megy.

17 Motoros nap

18 A résztvevők és a depó hangulat

19 A kilátogató közönség

20 Az egyesület elnöke köszönti az érdeklődőket A CSMSE versenyzője interjút ad a futam győzelem után

21 Egy kis segítség a kilátogatóknak

22 A mountain bike nyomvonalat is szívesen veszik birtokba a bringások

23 Célok, tervek Kerti bútorok, ülő helyek, tűzrakó hely kialakítása. Strand röplabda és homokfoci pálya létrehozása. Motocross pálya öntözőrendszerének kiépítése. Egy szociális épület megépítése, mosdók, wc, öltözők, közösségi helység kialakításával. További rendezvények, versenyek megrendezése. A közösségi tér kibővítése az új sportolási lehetőségek megteremtésével. Minél többen átérezhessék a hely szellemét amely a városhoz közel, azonban még is elég távol fekszik ahhoz, hogy elérje a kilátogatókat a vidék hangulata, a jó levegő és a természet. Elismertetni a technikai sportok fejlesztésének szükségességét, hiszen ez századunk meghatározó sportága és egyre több résztvevőt hódít. A tevékenységünk által Csongrád város életének színesebbé tétele.

24 A mi szabadidő parkunk természetesen nem példátlan országos szinten sem. Számos jól rendezett és nagy látogatottságnak örvendő ilyen terep létezik: Bordányi motocross pálya és szabadidő park

25 Hódmezővásárhely-Roland ring

26 Ajka

27 Komló-Mecseknádasd - Dirt Park

28 A Csongrádi Motocross Sport Egyesület Tagjai Lindák ZsoltMóricz Gergely Czakó ZoltánSzéll Gergely Kurucz DávidGulyás József Bodor CsongorGyuricza Róbert Novák AttilaNémeth Csaba Petrován SzabolcsNagyistók Tibor Tóth LászlóSzolnoki Norbert Birkási ImreKanfi-Horváth Ádám Csótya FerencMolnár Tibor Csótya ÁdámMarton László Gyovai GáborMarton Dávid Bihari ZoltánSzűcs Csaba Uram ZsoltBús Tamás Csorba Ákos Dávid Tibor

29 Sajnos egy tragédia is érte a közösségünket 2015 év elején amikor az egyik alapító tagunk, aki meghatározó részét képezte a csapatunknak autóbalesetben elhunyt. Mély fájdalommal, de annál szebb emlékekkel, búcsúztunk Dávid Tibor barátunktól, aki a csongrádi motocross élet egyik meghonosítója és aktív résztvevője volt. Kiváló ember, kiváló barát. Tibi elvesztésével azonban az egyesület még erősebbé és összetartóbbá kovácsolódott. A közös tervek és álmok megvalósítása minden addiginál nagyobb hangsúlyt kaptak és a szívügyünkké vált.

30 Emlékművet emeltünk a pálya központi részére

31 Köszönjük a megtisztel ő figyelmét!


Letölteni ppt "Csongrádi motocross pálya és szabadid ő központ Ez már történelem A volt homokbánya területén már legalább 10 éve zajlik terepmotoros tevékenység. A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések