Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gránátalma ital hozzáadott vitaminokkal. Mitől egyedi? A gránátalma nedű egyedisége, hogy ellenőrzött minőségben termesztett, nagy gondossággal begyűjtött,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gránátalma ital hozzáadott vitaminokkal. Mitől egyedi? A gránátalma nedű egyedisége, hogy ellenőrzött minőségben termesztett, nagy gondossággal begyűjtött,"— Előadás másolata:

1 Gránátalma ital hozzáadott vitaminokkal

2 Mitől egyedi? A gránátalma nedű egyedisége, hogy ellenőrzött minőségben termesztett, nagy gondossággal begyűjtött, majd egy különleges előállítási móddal kerül a fogyasztókhoz. A gránátalma magjainak préselésével és a gyümölcshús facsarásával a gyümölcsben levő természetes ásványi anyagok, enzimeket és vitaminok kerülnek kinyerésre, melyhez plusz vitaminok társulnak, így egy egyedi terméket biztosítva a fogyasztóknak.

3 Édenkert tiltott gyümölcse? Bár az érdeklődés ezek iránt a furcsa formájú gyümölcsök iránt új keletűnek tűnik, valójában maga a gyümölcs elég régóta ismert. Legenda szól arról, hogy nem is az alma, hanem a gránátalma hozta kísértésbe Ádámot az Édenkertben. 4000 évvel ezelőtt a legkedveltebb gyümölcsnek számított. Az ismertség és a történelmi múlt ellenére a gránátalma nem az egyszerűen megehető gyümölcsök közé tartozik. Nem esszük meg a héját, a belseje pedig rostos és tele van magokkal., de ezt leszámítva nem sokan tudtak mit kezdeni vele. A mediterrán országokban és Mexikóban a szakácsok sokáig köretként használták a magokat

4 Nézzük mit tudhatunk erről a szuper egészséges gyümölcsről! A gránátalma majdnem annyi káliumot tartalmaz, mint a banán. De az antioxidánsok mennyisége az, ami egészségügyi szempontból érdekessé teszi. Ezeknek a betegség ellen küzdő alkotórészeknek a hatása megmutatkozik a szív egészségének erősítésében, az alacsony koleszterinszintben, a rákmegelőzésben, a merevedési zavar gyógyításában. A Berkeley egyetem (University of California) munkatársai is megerősítették, hogy a gránátalma legalább 3 féle erős antioxidánst tartalmaz, amelyek együttes hatása az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint háromszor akkora, mint a vörösboré vagy a zöld teáé.

5 Gránátalma, az antioxidáns A kínai és az ajurvédikus gyógyászatban ezt a gyümölcsöt már évezredek óta használják, sőt az laboratóriumi kutatások és a klinikai vizsgálatok is igazolták a gránátalma számos pozitív hatását. A gránátalma antioxidáns hatóanyagai gátolják a szervezetben zajló kóros oxidatív folyamatokat, melyek krónikus betegségekhez vezethetnek. Csökkenti a gyulladást, a porcot megtámadó enzimek termelését is gátolja.(artrózis, ízületi kopás, osteoarthrosis izületi kopás ellen)

6 Gránátalma, az antioxidáns 2000-ben kezdett érdeklődést kelteni a gránátalma antioxidáns hatása, amikor egy kutatócsoport kimutatta a gránátalma hatékonyságát az atherosclerosis kezelésében. A kutatást Aviram professzor vezette, aki elsőként igazolta a vörösbornak a koleszteroloxidációra való jótékony hatását. Aviram professzor vizsgálatai megállapították, hogy a gránátalma fogyasztása 20 százalékkal csökkentette az LDL (káros koleszterin) szintjét, illetve szignifikánsan növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben.

7 Gránátalma a szív-őr A már kialakult szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciensek körében a szívinfarktus több rizikófaktora jelentős javulást mutatott a kontrollcsoporthoz képest. Így a gránátalma-kivonat fogyasztása már két hét alatt jelentős mértékben csökkentette a szisztolés vérnyomást magas vérnyomású páciensek körében, és egy év alatt átlagosan 35 százalékkal csökkentette a már meszesedést mutató artériák falának vastagságát.

8 Fontos szerepe lehet a súlykontrollban! A gránátalma magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért kiválóan alkalmasak méregtelenítésre és súlycsökkentésre is. A gránátalma 100 gramjában mindössze 83 kalória van, viszont több, mint 4 gramm élelmi rost. A rostoknak köszönhetően javult az emésztés, fokozódik az anyagcsere és a zsírégető folyamatok is beindulnak.

9 Változókori panaszok esetén A gránátalmában hormonszerű, az ösztrogénhez hasonló ösztron is megtalálható, ezért változókori panaszok ellen, csontritkulás, depresszió esetén is ajánlott. A menopauzát kísérő ösztrogénhiány a csont fokozott átépülésével és a csonttömeg csökkenésével jár. Az ösztradiol fontos szerepet játszik a csonttömeg megtartásában és az osteoporosis miatt bekövetkező csonttörések megelőzésében.

10 A gránátalmában lévő ellagsav és flavonoid hatása A gránátalma az ellagsavnak nevezett természetes anyag leggazdagabb forrása. Donald Yance, a táplálkozástudomány szakértője a Herbal Medicine, Gyógyulás és Rák című könyvében ezt írja: „az ellagsav meggátolja a rák kialakulását, és úgy gondolják, hogy megakadályozza a rák mutációját is azáltal, hogy a génen ideiglenesen odakötődik a DNS funkcionális oldalához, elhárítva ezáltal az oxidatív gyökök káros hatását”. A gránátalma flavonoidjairól pedig bizonyították, hogy csökkentik a tumor környékén történő érképzést (angiogenezist), így daganatellenes hatást fejtenek ki.

11 Összetevők: 30ml tartalmazz: B1 Vitamin 1,4mg(100% NRV) Folsav 200mcg(100%NRV) B2 Vitamin 1,6mg(100%NRV) Pantoténsav 6mg(100%NRV) B6 Vitamin 2mg(143%NRV) B12 Vitamin 1mcg(40%NRV) E Vitamin 10mg(100%NRV) C Vitamin 120mg(150%NRV) Biotin 150mcg(300%NRV)

12 Használati utasítás: 30 ml étkezés előtt fél órával. FIGYELEM: A készítmény fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! A javasolt napi adagot ne lépjük túl! Ellenjavallatok: nem ismeretesek. Mellékhatások: nem ismeretesek.

13 Kinek ajánlható? A gránátalmalé erős antioxidáns hatású készítmény, tehát mindenkinek rendkívül ajánlott a fogyasztása erős egészségvédő hatása miatt. A 11 leggyakoribb cél, amiért fogyasztjuk: Szív és érrendszeri panaszok Változókori panaszok Menstruációs problémák miatt Csontritkulás, lassítja a porckárosodást Bőrfiatalítás céllal Magas koleszterinnel küszködők Paraziták, vírusok és baktériumok ellen hatékony Immunerősítési céllal Belső gyulladásos problémák miatt Candida fertőzés Daganatos betegségek

14 VEvis gyógynövénykivonat

15 A vesebetegségekről dióhéjban A vesebetegség néha olyan észrevétlenül alakul ki, hogy nem is tudunk róla, amíg a súlyos tünetek elő nem jönnek. Leggyakrabban előforduló vesebetegségek: Vesemedence gyulladás Vesekő

16 Vesemedence gyulladás okai Az okai között szerepel a visszatérő, kikezeletlen felfázás, bélből eredő baktériumok (a végbélből származó baktériumok a húgycsövön keresztül bejutnak a vesemedencébe, és ott gennyes gyulladást okoznak), megfázás, általános immungyengeség. Bár a nőknél gyakrabban fordul elő, de ugyanúgy mindkét nemet érinti.

17 Tünetei: Vizelési fájdalom Gyakori vizelési inger Erős vesetáji fájdalom Szédülés Fejfájás Magas vérnyomás Ödéma Kevesebb vizelettermelődés

18 Érdekességek a veséről és betegségéről Jelenleg minden tíz felnőttből egy érintett valamilyen veseműködési zavarban, betegségben. A betegek száma ráadásul egyre növekszik A rossz fogak elhanyagolása vesegyulladáshoz vezethet A vese megbetegedésének hátterében köszvény is lehet (anyagcserezavar) Becslések szerint 2015-re a világon 36 millió embernek lesz krónikus vesebetegsége A vesék olyan hormonokat termelnek, amik szabályozzák a vérnyomást A jobb oldali vese kicsit nagyobb, és lejjebb is helyezkedik el a baltól A nemzetközi statisztikák szerint a vesebetegeknek csak ötöde van műthető állapotban

19 VEvis = Megelőzés - Megoldás Termékünk a veseműködést támogató gyógynövények egyvelege, melyek segíthetik a vizeletkiválasztó szervrendszer működését. A gyógynövények hatékonyságát és a megfelelő vízmennyiség bevitelét a Biyovis Teakeverékkel tudjuk biztosítani. Összetevők: Víz alkohol( 17 vol%), Aranyvessző levele Orthosiphon aristatus levele Mezei zsurló Orvosi medveszőlő levél

20 Aranyvessző A közönséges aranyvessző ismert gyógynövény, de tömegesen nyíló, élénksárga virágai miatt főleg dísznövénynek termesztik.

21 Aranyvessző A drogok, kivonataik és egyes izolált hatóanyagaik fontosabb hatásai:vizelethajtó (diuretikus),gyulladáscsökkentő (antiflogisztikus),görcsoldó (spasmolyticus),fájdalomcsillapító (analgetikus),immunstimuláns. A modern fitoterápiában főleg a húgyúti megbetegedések kezelésére használják. Ha a vesehomokra és -kőre hajlamos egyének rendszeresen isszák, csökkenti a kőképződés veszélyét.

22 Orthosiphon aristatus / Jávai tea Gyógyításra a szárított, röviddel virágzás előtt szedett lombleveleket használják. Farmakológiailag fontos alkotórészei a flavonoidok, triterpén szaponinok, kávésavszármazékok, diterpén és az illóolaj. Az illóolaj antibakteriális és gyulladásgátló hatású. A jávatea-kivonat megakadályozza a kálcium-oxalát kristályok halmozódását (megváltoztatja a kristályok felületét) és csökkenti a kristályok méretét. A kálcium-oxalát kövek alkotják a vesekövek 75%-át, míg 25%- ukat húgysavkövek alkotnak.

23 Orthosiphon aristatus / Jávai tea Vizelethajtó hatása részben a levelekben található magas kálium tartalmának és az inozitolnak köszönhető. A népi gyógyászatban hólyag és vesepanaszokra, vizeletben megjelenő vér vagy fehérje esetén, köszvény, reuma, epekő kezelésére használják. A modern orvoslásban átmosó terápiaként alkalmazzák húgyúti gyulladások és vesehomok esetén.

24 Orthosiphon aristatus / Jávai tea A gyógynövényt használják húgyhólyaggyulladás (cystitis),vesemedence-gyulladás (pyelitis),utókezelésében, illetve kiegészítő terápiájában. Gyakran szerepel a testsúlycsökkentő és salaktalanító teákban – utóbbiak a reumás megbetegedések kezelésében, illetve a szervezet „átmosásában” kapnak szerepet.

25 Mezei zsurló A zsurló kiváló gyógynövénye a vértisztító kúráknak, alkalmazható vizelethajtóként vesemedence gyulladás esetén és hólyagbántalmaknál. A népi gyógyászatban köhögés elleni hatása miatt alkalmazták. Jó reuma és köszvény ellen is. Húgyúti fertőzéseknél hatásos gyógyír, valamint ödémás lábaknál jó vízhajtó. Egyes adatok szerint a szervezet ellenálló- képességét fokozó hatása van.

26 Orvosi medveszőlő levél( Uvea ursi folium) A medveszőlő enyhe vizelethajtó és jó baktérium-ellenes hatású fertőtlenítő szer. Hólyag, húgycső- és vesemedencegyulladás esetén alkalmazzák. Felfázás, női kismedencei problémák esetén kíváló gyógyhatással bír.

27 Orvosi medveszőlő levél( Uvea ursi folium) Hatóanyagok: Fő hatóanyaga az arbutin és a metil-arbutin, de tartalmaz még cserzőanyagokat, flavonoidokat, iridoidokat is. Hatások: antibakteriális, fertőtlenítő, vizelethajtó

28 Használati utasítás: Jótékony hatása lehet antibiotikumos kezelés alatt. Fogyasztása ajánlott a Biyovis teával együtt. Ajánlott napi adag: 2x 10 ml, 2 dl vízzel étkezés előtt. A termék használat előtt felrázandó. A termék használata 1 hónapig ajánlott, majd1 hónap szünetet kell tartani. Amennyiben indokolt, a kúrát meg lehet ismételni. Felbontás után a terméket hűtőszekrényben kell tárolni. Ellenjavallat: Azon egyének, akik egy vesével élnek vagy veseelégtelenségben szenvednek a termék használata nem ajánlott! 12 éves kor alatt nem ajánlott a termék fogyasztása. 40 kg testsúly alatt nem ajánlott a fogyasztása.

29 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Gránátalma ital hozzáadott vitaminokkal. Mitől egyedi? A gránátalma nedű egyedisége, hogy ellenőrzött minőségben termesztett, nagy gondossággal begyűjtött,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések