Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Másjus 10-én iskolánk diáksága egy felejthetetlen utazáson vehetett részt Hortobágyon.Itt betekintést nyerhettünk a Madárkórházba,illetve a helyi turistalátványosságokat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Másjus 10-én iskolánk diáksága egy felejthetetlen utazáson vehetett részt Hortobágyon.Itt betekintést nyerhettünk a Madárkórházba,illetve a helyi turistalátványosságokat."— Előadás másolata:

1

2 Másjus 10-én iskolánk diáksága egy felejthetetlen utazáson vehetett részt Hortobágyon.Itt betekintést nyerhettünk a Madárkórházba,illetve a helyi turistalátványosságokat is szemügyre vehettük.Az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket,így nem maradhatott el a határtalan jókedv sem,ami végigkísért utunkon.

3 Madárklinika Az alapítvány székhelyén a Hortobágyi Madárkórház, műtővel, röntgennel, laborral és a kor színvonalának megfelelő műszerezettséggel felszerelt rendelőjében több száz védett madár kezelésre szorul. A madaraknak megfelelő elhelyezésükhöz szükséges kortermek és röpdék folyamatban vannak.

4

5 A röpdékben megtekinthetők a kezelt páciensek, de a beteg madarak egy részének a gyógyulását is zavarja a látogató forgalom

6 Hortobágyon, a Madárkórház Alapítvány az országban egyedül álló kórházat működtet. Az intézmény az egész ország területéről, de főként a Hortobágyi és Bükki Nemzeti Parkból bekerülő, sérült, beteg, védett madarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 200-300 beteg közül 35-40 % visszakerül a természetbe.

7 A hortobágyi Madárkórház Alapítvány 12 éve állatvédő civil szervezetként sérült, védett madarak ellátásával, gyógykezelésével foglalkozik. Ebben a látványkórházban egyirányból átlátható, hangszigetelt üvegablakokon át a látogatók betekinthetnek a lábadozó madarakhoz és a műtőbe is. Végignézhetik a gyógyulás folyamatát. Meggyőződésünk, hogy a látogató szembesülve a sokszor jóvátehetetlen vagy csak nagyon nagy erőfeszítések árán gyógyítható, emberi felelőtlenség miatt történt károkozás következményeivel, megváltoztatja a szemléletét, és igyekszik másokra is hatni.

8 A madárklinikán mindenkinek a fekete holló tetszett a legjobban. A hollót Negrónak hivták, aki mindig azt hajtogatta,hogy Szevasz Negró.

9 Hortobágyi tankcsata emlékmű A hortobágyi páncéloscsata a második világháború egyik 1944-ben lezajlott ütközete volt, amelynek tiszteletére állították fel az emlékműt.

10 A kilenclyukú híd A hortobágyi Kilenclyukú híd egy régi fahíd helyén épült klasszicista stílusban 1827 és 1833 között Povolny Ferenc tervei alapján. Az 1697-ben épült fahíd a nagy forgalom miatt elhasználódott, így egy idő után már nem felelt meg a követelményeknek, egyre többet kellett javítani, és a fenntartása is egyre több pénzbe került. A debreceni marhakereskedők csordahajtásai a tiszai árvizek idején ezen a hídfőn vonultak Szolnok felé, és onnan Bécsbe.

11 A csordahajtók gyakran kijátszották a vámot, és nem, vagy pontatlanul vallották be a hídon áthajtott állatok számát. Ennek elkerülése végett Debrecen állandó őrséget állított a hortobágyi hídra. A város 1825-ben határozta el a régi híd lebontását és helyette új kőhíd építését.

12 Amikor minden látnivalót gondosan szemügyre vettünk és végignéztünk,még egy 10 percet maradtunk fagyizni. Miután mindenki elfogyasztotta amit vásárolt,elindultunk az autóbusz fele. Kifáradtan a vissza fele úton Debrecenbe legtöbben elaludtak. A hortobágyi út során újabb ismeretekkel gazdagodva tért véget a keddi nap.

13

14


Letölteni ppt "Másjus 10-én iskolánk diáksága egy felejthetetlen utazáson vehetett részt Hortobágyon.Itt betekintést nyerhettünk a Madárkórházba,illetve a helyi turistalátványosságokat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések