Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

M’ Essence termékcsalád bemutatása Bio-gyógygombák hatása az immunrendszerünkre.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "M’ Essence termékcsalád bemutatása Bio-gyógygombák hatása az immunrendszerünkre."— Előadás másolata:

1 M’ Essence termékcsalád bemutatása Bio-gyógygombák hatása az immunrendszerünkre

2 A gombák gyógyászati jelentősége A „gyógyítógombákat” évszázadok, vagy akár évezredek óta alkalmazzák az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében Jelenleg 140. 000 gombafaj - 10% -ukat tárták fel Ötvenes évektől kezdődően már Európában is alkalmazták őket gyógyítási célokra Alexander Fleming

3 Gyógyhatású gombafajok Megvizsgálva a szükségleteket a következő gyógygombák mellett döntöttünk: Agaricus Blazei Murill – Himematsutake – Mandulagomba Reishi – Gandoderma lucidium – Pecsétviasz gomba Shiitake – Lentinula edodes- Illatos gomba (Lentinán, KS-2) Maitake – Grifola frondosa – Bokrosgomba (Maitake D-frakció)

4 Mitől más? Mitől több? Bio-termesztés A gombák esetében nagyon fontos, hogy bio körülmények között történjen a termesztés, ugyanis életformájukból adódóan felhalmozzák magukban a környezetből kinyert anyagokat, így a vegyszereket is, ezért gyakori probléma, hogy a nem bio forrásból származó gomba- készítményekben megjelennek a különböző nehézfémek vagy permetszerek.

5 Mit kell tudni a BIO termékekről -minősítésről? Németország egyik legnagyobb bio/öko termelést ellenőrző szerve, a BCS ÖKO-GARANTIE GMBH. A cég által kiadott BCS minősítés jelzi, hogy a termékek megfelel nek ja bio-termék fogalmának. Garantáltan, nehézfém: ólom, higany, kadmium, permetszermentes. Amit megemlítenék: Kutatások igazolták, hogy a bio élelmiszerek tápanyagtartalma akár 100%-al magasabb lehet a hagyományos gazdaságokból származókénál. (tisztító kúra fogyókúra)

6 Bio minősítés

7 Miben rejlik az egyediség? Egyedi gyártástechnológia A napi adag, (3X1 ml) 1 g szárított gombát tartalmaz, ami azt jelenti, hogy termékeink gombafajtól függően 8-10 g friss gombának megfelelő hatóanyag tartalommal rendelkeznek. A kétféle kivonatolási eljárás során a gomba testből a hatóanyagokat szinte 100%-ban kivonjuk, a kitinpáncélt és az emészthetetlen részeket eltávolítjuk.

8 Egyedi gyártástechnológia A kitinpáncél eltávolítása azért is nagy jelentőséggel bír, mivel sokkal nagyobb mennyiséget kellene elfogyasztanunk a gombákból, hogy ezt a hatóanyag tartalmat be tudjuk vinni, és akkor sem biztos hogy ezen hatóanyagok felszívódnának, mivel az emésztőrendszerünk a kitint nem tudja lebontani, és a hatóanyagok ezen kitinvázban vannak.

9 Nincs hasonló készítmény a piacon A kereskedelmi forgalomban lévő készítmények vagy hagyományos receptura alapján készülnek, ami azt jelenti, hogy a gombát beáztatják 50-50% etanol-víz arányában, vagy ha gyógyszeripari gyakorlatot tekintjük, akkor az alapanyagot 70-30% etanol-víz arányában áztatják be. Így azonban egy készítményt kapnak, mellyel a hatóanyagok, mindössze kb.10-20%-át nyerték ki.

10 100%-os hatóanyag kivonás Ezzel szemben az etanolos és egy melegvizes kivonatolással a gomba testből a hatóanyagokat szinte 100%-ban kivonjuk.

11 Etanolos frakció Etanolos frakció esetében a szárított gombát 96%-os etanolban áztatjuk egy hétig, ezáltal a gombatestből kinyerjük az összes szerves hatóanyagot, - foszfolipideket - zsírban oldódó vitaminokat (ergoszterol), - növényi szteroidokat, - nem hidrolizáló lipideket (terpének, szteroidok, karotinoidok), benzaldehidet. Az etanolos frakciót tartalmazó termékből a folyamat végén az etanol eldesztillálásra kerül, így termékeink alkoholmentesek.

12 Etanolos kivonatolás 1 kg szárított gomba: - etanol (96%) - 7 nap - eldesztilálás → szűrés:

13 Melegvizes frakció A melegvizes frakció esetében a szárított gombát 5 órán keresztül főzzük, ezáltal kivesszük az összes szervetlen hatóanyagot, ide tartoznak a poliszacharidok vagyis a béta-glükánok Ezen két eljárással a gombatestben lévő hatóanyagokat szinte 100%-ban kinyerjük, és a folyékony kivonataink, ezeknek a szerves és szervetlen hatóanyagoknak köszönhetően erősítik a szervezet komplex immunrendszerét.

14 Melegvizes kivonatolás - víz - főzés - centrifugálás - desztillálás - glicerin

15 Ezeknek a hatóanyag tartama, ami a legszélesebb spektrumban hat az immunrendszerre a gyulladásokra, allergiákra, daganatos és autoimmun betegségekre. Ezekkel a kombinációkkal sok betegségre tudunk segítséget nyújtani. Miért ez a négy gomba?

16 Az Immunrendszer A velünk született - vagy más néven természetes - immunrendszer, amely már magzati korban kialakul. Ez a szervezet első számú védelmi vonala. Gyors reakcióképesség -Nincs memóriája. A természetes immunitás az esetek 99,999%-ában képes megvédeni bennünket

17 Szerzett immunitás -Képes "megtanulni" felismerni egy kórokozót, és memóriával rendelkezik, viszont rendkívül lassú. - Ellentétben a természetes immunrendszerrel, megjegyzi az ellenséget, annak taktikáját, és csak az ellen vértezi fel magát. -Ebből a tulajdonságából kiindulva fedezték fel a „védő”oltásokat.

18 Minek köszönhető az immunvédelem? A legtöbb esetben a természetes ölősejtek és a neutrofil granulociták hajtják végre a feladatot, elpusztítják a fertőzött és daganatsejteket, mielőtt a T- és B-lymphocyták mozgósítása teljes mértékben kifejlődne. A természetes ölősejtek és neutrofil granulociták mozgósításának legjobb módja az 1-3, 1-6 béta- glükánok, amelyek sajnos manapság nem jutnak be a természetes táplálékkal a szervezetünkbe.

19 Béta-glükánok - Természetes szénhidrát vegyületcsoport, amely az emberi táplálkozás természetes része, megtalálhatók például a zabban, árpában, gombában, sütőélesztőben. Alkalmazása kedvező hatással van az immunrendszer működésére. -1,3/1,6 béta-glucan rendkívül gyorsan hat, Már a szervezetbe kerülés után 24-48 órával elkezdi kifejteni a hatását, ami hosszú távon megmarad. 72 órán belül bekövetkezik az immunrendszer teljes mobilizációja.

20 Béta-glükánok Milyen hatással vannak ezek a vegyületek a szervezetünkre? Megvédenek a fertőzésektől, gyulladásoktól, normalizálják az immunműködést és az immunreakciókat, ezáltal sikeresen alkalmazhatók az allergia és az eddig gyógyíthatatlannak hitt immunbetegségekkel szemben, mint pl. az autoimmun megbetegedés.

21 Agaricus Blazei Murrill Mandulagomba Az Agaricus Blazei Murrill gomba tartalmaz legmagasabb koncentrációban hatásos poliszacharidokat, Béta-glükánt ezért számít az egyik leghatékonyabb gyógygombának, az immunerősítés szempontjából. Több kutatás is bebizonyította daganat- és vírusölő hatását, valamint eredményességét a vércukor és a koleszterinszint csökkentésében.

22 Agaricus Blazei Murrill / Mandulagomba A Blasei gombának a legmagasabb a természetes D-vitamin tartalma A megfelelő ill. magas D vitamin szint a már rákban megbetegedett emberek túlélési esélyeit is növelheti, hiszen azok, akiknek a diagnózisát nyáron vagy tavasszal állapítják meg, jelentősen jobbak a túlélési esélyei a téli diagnózishoz képest.

23 D Vitamin hatása A D-vitamin hatása szinte valamennyi szervrendszerben megnyilvánul, hiánya klinikailag fontos eltéréseket okoz: mozgásszervi hatások (csontok mennyiségének és összetételének változása, kalcium beépülése a csontokba), immunrendszeri hatások szív- és érrendszeri hatások szénhidrát –anyagcserére gyakorolt hatás (hiányában ß-sejtek inzulintermelése csökken, 1-es típusú cukorbetegség 1.Immunrendszer 2.D vitamin pótlás 3.Prosztata, méhnyak és Endometriális rák 4.Kemoterápia mellékhatásának csökkentése

24 Maitake biogomba A Maitake Biogomba legfontosabb összetevője a D frakció/ béta 1,6 és béta 1,3 glükán nevű poliszacharidok, melyek magas cukor tartalmú komplex szénhidrátok. Vizsgálatok szerint X és ES frakció szabályozza a vérnyomást, a vércukor- és inzulinszintet, a máj zsíranyagcseréjét, a koleszterin és triglicerid szintet. Zsírbontó hatása miatt előnyös lehet fogyókúra esetén is.

25 Maitake biogomba - daganatos mb. A béta glükán aktiválja a fehérvérsejteket, a makrofágokat, melyek elpusztíthatják azokat a mikroorganizmusokat, melyek a betegségek és rákos daganatok kialakulásáért felelősek. A maitake gyógygomba D frakciójának ráksejtekre gyakorolt pusztító hatását Japán kutatók bizonyították 1995-ben (Kobe Pharmaceutical University). A vizsgálati eredmények az alábbi tumor csökkentést mutatták: mellrák, tüdőrák, májrák, prosztatarák: 73,3-45,5% leukémia: 25% gyomorrák: 33,3% csontrák: 0-16%

26 Maitake biogomba Gazdag ásványi anyagokban, B, D-vitamin és rosttartalma jelentős. Daganatos megbetegedés esetén segíti az immunrendszer működését. A májra gyakorolt pozitív hatását is kiemelném. Ugyanis a koleszterinre gyakorolt hatását tudományos kísérletben igazolták 1996-ban: megváltoztatta a máj zsíranyagcseréjét és csökkentette a vérben a triglicerid szintet..

27 Maitake biogomba 1.Máj-epe-hasnyálmirigy 2.Inzulin szint csökkentés 3.Máj-zsír anyagcsere 4.Koleszetrin és triglicerid szint 5.Fogyókúra Gyermekkori hyperaktivitás esetén a Reishivel kombinálva ajánlható.

28 Shíitake biogomba az immunrendszerünk bástyája: Fő hatóanyaga a lentinán nevű poliszacharid. Legfontosabb hatásai: antivirális, immunstimulálás, pozitív hatást fejt ki a májra és hasnyálmirigyre. Az influenza elleni védőoltás természetes alternatívája. Védi a gyomor- és bélrendszert, jó hatással van a sejtek regenerációjára, gyomorfekély és refluxos tünetek esetén is használják. Cukorbetegeknél elősegíti a hasnyálmirigy sejtjeinek regenerálódását, mellékhatások nélkül enyhíti az inzulinhiányt.

29 Shíitake biogomba Fontos kálium- és cinkforrás Rosttartalma magas / megköti a gyomorsavat, helyreállítja a bélflórát A benne lévő vitaminok közül pedig a B1-, B2- és D2-vitamin elővitaminja (ergoszterin) érdemel említést. Gyulladásos megbetegedéseknél Reishivel javaslom a kombinációt. 1.Légúti fertőzések, bronchitis, köhögéscsillapító 2.Antivirális 3. csökkenti a LDL és növeli a HDL koleszterinszintet 4. Candida ellenes hatás/ alacsony glükóz 5. Emésztőrendszer

30 Reishi biogomba A reishi gomba Ganodermic-savakat és Ling Zhi-8 típusú fehérjét tartalmaz, melyeknek köszönhetően anti-allergén és gyulladás gátló hatással rendelkezik. Szerves germánium (Ge): Akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvevő képességét; javíthatja az emésztést, megelőzheti a szövetek elhalását. Dr. Kazuhiko Asai kutatásai szerint a ganoderma 800- 2000 milliomodrészben tartalmaz germániumot. Ez négy-hatszor annyi, mint amennyi a panaxgyökérben (ázsiai ginzengben) található.

31 Reishi biogomba - Poliszacharidok: Ezek erősíthetik a szervezet immunrendszerét, megölik a vírusokat. - Adenozin: Megakadályozza a vérrögök kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet - Terpenoidok: erősíti az emésztőrendszert és felépíti az antigének által okozott allergiák elleni védelmet.

32 Reishi biogomba Ganoderic esszencia: megfiatalítja a szöveteket, optimalizálja a test funkcióit és fiatalságát, legyőzi a bőrbetegségeket és megszépíti a bőrt. Növényi szteroid, melyek fontosnak bizonyultak allergia, asztma, autoimmun betegségek esetében. 1.Idegrendszer/kedélyjavító hatás 2.Allergia/antihisztamin hatás 3. 3.Izületi problémák/gyulladáscsökkentés 4.Szív és érrendszer/magas vérnyomás 5.Vizeletkiválasztó redszer

33 Kórkép/biogomba Referenciák

34 Az hogy bio gombák milyen gyorsan fejtik ki hatásukat, tapasztalataink szerint attól függ, hogy milyen mélyen van a szervezetben a probléma. Ha folyamatos gyulladás áll fenn, mindaddig szedni kell a készítményt, míg a panaszok nem enyhülnek. Minden szervezet egy individuum, tehát a hatóanyagok nem egyformán hatnak minden fizikumra. Mindent Mindenre? Feltárni a fő problémát Adaptogén hatás A betegség/termék prioritás hatóanyag mennyiség és tapasztalatok alapján Szakmai háttér

35 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "M’ Essence termékcsalád bemutatása Bio-gyógygombák hatása az immunrendszerünkre."

Hasonló előadás


Google Hirdetések