Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Minden élőlény egy tökéletes bio-organizmus. Nem lettünk se teremtve, se az evolúció során nem fejlődtünk ki arra, hogy genetikailag módosított élelmiszereket.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Minden élőlény egy tökéletes bio-organizmus. Nem lettünk se teremtve, se az evolúció során nem fejlődtünk ki arra, hogy genetikailag módosított élelmiszereket."— Előadás másolata:

1 Minden élőlény egy tökéletes bio-organizmus. Nem lettünk se teremtve, se az evolúció során nem fejlődtünk ki arra, hogy genetikailag módosított élelmiszereket együnk, vagy, hogy kémia vegyszerekkel legyünk táplálva. Az pedig abszurd elképzelés, hogy egészségünket ilyen mérgező anyagokkal kéne optimális működésben fenntartani, vagy akár az, hogy ezekkel kéne gyógyítani.

2 “Több, mint hatvan éven keresztül tanulmányoztam az élő rendszereket, és ez meggyőzött arról, hogy testünk sokkal tökéletesebb, mint amit a betegségek végtelen listája sugall. A szervezet fogyatékosságai sokkal kevésbé a velünk született hibákból, mint inkább a szervezetünkkel szemben elkövetett visszaéléseinkből ered.” Dr. Szent-Györgyi Albert

3 MI A LEGNAGYOBB KINCSÜNK? AZ EGÉSZSÉGÜNK!

4 KÉSZÜLJÖN FEL, MERT MEGRÁZÓ DOLGOKAT FOG HALLANI! KÉSZÜLJÖN FEL, MERT MEGRÁZÓ DOLGOKAT FOG HALLANI! Az elmúlt hatvan évben félre vagyunk vezetve az úgynevezett “táplálkozási szakértők által”. Ezért leszünk kövérebbek, betegebbek, fáradtak és a saját magunk árnyékává válunk.... Elegem van a félretájékoztatásokból az ezeknek az úgynevezett szakértők tanácsaiból, amelynek alapja a hibás tudomány!

5 Mielőtt tudta volna ezt az információt, nem volt felelős az egészségéért. Miután látták ezt az információt? Felelősek magukért!

6 Meggyőződés megértés nélkül? Ostobaság. Egyszerű általános megállapítás mint, hogy mindent lehet enni de mértékkel, anélkül, hogy konkrét tudományos ismeret lenne mögötte, teljesen értelmetlen!

7 Élelmiszereinkben több mint 3000 féle tartósítószer és adalékanyag található. Évente több mint 54 kg testidegen anyagot viszünk be a szervezetünkbe. Az elmúlt 20 év alatt 70%-kal csökkent a zöldségek és gyümölcsök vitamin és ásványi anyag tartalma. A tej tápértéke ma már 95% kevesebb.

8 Az embereknek lehetne hosszabb életük, és vannak is, akik 120 éves korukig élnek. Azon sejtek számára, amelyek rendszeresen kaptak megfelelő tápanyagokat, ez lehetséges! A legtöbb ember csak 70, 80,vagy esetleg 90 éves koráig él. DE: Az emberi test olyan, és úgy van megteremtve, hogy akár 190 évig is tudna élni! „KÉTSZER OLYAN GYORSAN, ÖREGSZÜNK, MINT KELLENE!” Dr. Lenkei Gábor A SZABADGYÖKÖK DIREKT OKOZÓI AZ ÖREGEDÉSNEK!

9 Agydaganatok Ekcémák, Sömör Fogínysorvadás Tüdőrák Cukorbetegég Magas vérnyomás & Vese problémák Prosztata rák Vastagbél rák Bőr rák /Melanóma/ Alzheimer kór, Parkinson kór, LouGehrig’s/Izomsorvadásos szklerózis Idegrendszeri zavarok Légzőszervi problémák Szívkoszorúér-betegség Máj betegségek Perifériás keringési problémák Reumás ízületi gyulladás Csontritkulás Vérkeringési zavarok Köszvény

10 A Csendes Gyilkos A belső gyulladások okozzák a rákos daganatokat, a depressziót, a szívinfarktust, a Szklerózis- Multiplexet, az Alzheimer-kórt, a Parkinson-kórt, a Huntington-kórt, és Lou Gehrig-betegséget / (ALS) Amiotrófiás Laterális Szklerózis/ Izomsorvadásos Laterális Szklerózis. Az omega-3-ban gazdag étrend, a többszörösen telítetlen zsírsavak és az E- vitamin csökkentik az agyi neurodegeneratív rendellenességek kockázatát. Ezek a jótékony komponensek, a többszörösen telítetlen zsírsavak/PolyUnsaturated (PUFA) mint az Omega-3, 6 megtalálhatók a halakban, MAGVAKBAN (leghatékonyabb formában), és csonthéjasokban/diófélékben. A kutatók kifejtették, hogy a többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavak és az E- vitamin szinergikus hatással vannak a sejtekre. Hozzátették ezt is: a többszörösen telített zsírsavak magasabb dózisú bevitelével bizonyítottan csökkent bizonyos betegségek kialakulási kockázata, és enyhültek a tünetek is, a Lou Gehring-kórnál épp úgy, mint más, hasonló neurodegeneratív betegségeknél, mint pl. Altzheimer-kór, Parkinson- kór.

11 Az egyik Legmérgezőbb Élelmiszer a Bolygón a Gabonák A gabonákban főleg a búza az amiben a legtöbb toxikus/idegméreg anyagok. Ezek a legmérgezőbbek az emberekre. Búza, Tönkölybúza, Árpa, Rozs, Rizs, Kukorica, Zab, Köles, Cirok

12 A Gabonafélék Rombolják az Emésztést Minden gramm elfogyasztott búza fehérje 5.7 grammal megnöveli a székletet. A búza okozza, hogy a többi ételt amit eszünk, annak nagyrésze emésztetlenül lesz ürítve szervezetünkből.

13 Az Embernek Nincs Bendője Legelésző, kérődző emlősöknek van “bendőjük” ami megsemmisíti a gabonák mérgező anyagait. Az embernek nincs bendője, és teljesen védtelenek vagyunk a gabonákban lévő mérgező anyagokkal szemben.

14 CELLULÓZ Nem tudunk cellulózt emészteni. Haspuffadás, bélgázok, állandó gyulladás a vastagbélben. Bélflóra károsodást okoz, IBS, Chron, Rák,... NINCS AZ EMÉSZTŐRENDSZERÜNKBEN CELLULÓZT BONTÓ ENZIM

15 Az agyunk sorsa nem az örökölt génjeinkben rejlik! Az agy mentális rendellenessége nincs a DNS-be kódolva, hanem a mindennapi ételünkbe, ami a testünkbe jut! Dr. David Perlmutter Az agy diszfunkciója a mindennapi kenyér és cukor bevitellel történik meg. Teljes kiörlésű, egész magos, sok-magvas, hét-magvas, csíra-magos, malom kövön őrölt, fehér, rozs, tönköly, király stb... Ezekben GLUTÉN van ami MODERN MÉREG!

16 A Gabona Mérgei a Fehérjék A legbőségesebben ezek a méregek a korpában vannak, de megtalálható a magokban is. A fehér lisztben 10% ilyen proteinek és a teljes kiörlésű gabonákban 16%-ban vannak jelen. A Glutén az egyik legmérgezőbb búza fehérje az emberi sejtekre!

17 Gluten (Latinból gluten, "glue/ragasztó"). Ettől ragad a tészta és szinte minden kozmetikai és hajápolási termékben is megtalálható. Fehér Liszt Teljes Kiörlésű Liszt Durum Graham Liszt Triticale Kamut Semolina Tönkölybúza Búzacsíra Búzakorpa Gabona Müslik Zab Tészták Kuszkusz Kenyér Péksütemények Cukrász Sütemények Torták Piték Búza Tortillas Cookies Muffinok Kelt Tészták Kekszek Sörök Perecek Dobozos Ételek Konzerv Levesek Leves Kockák Cukorkák Konzerv Löncsök Virslik Parizerek Zacskós Ételek Saláta Öntetek Tészta Szószok Állat Eledelek Szinte Mindenben Megtalálható

18 BÚZA Glutén Okozta Betegségek – Kiváltója minden Immunrendszeri Betegségnek, Rákos Daganatok, Szívbetegségeknek, Neuropáthia a Perifériás (környéki) idegeket érintő károsodás, Pajzsmirigy, Lupus, Cukorbetegség, Hasnyálmirigy, Chron, Reuma, Lupus, Artritisz (Izületi Gyulladások), Vese Problémák, Cöliák, Szklerózis Multiplex, Korai Öregedés, Érszűkület, IBS, Reflux, Krónikus Gyulladások, Hashimoto Pajzsmirigy, Fibromyálgia, Hormon Problémák, Állandó Fáradtság, A Glutén számos olyan betegséget okoz mint az 1-es típusú cukorbetegség, pajzsmirigy betegségek, csontritkulás, degeneratív idegrendszeri betegségek (Alzheimer- és Parkinson-kór, dementia), pszichiátriai betegségek, ADHD, reumatoid arthritis, migrén, elhízás és sok más. A már említett brit folyóirat kutatás szerint a cöliákiával rendelkezők között 17%-nak van nem definiált idegrendszeri elváltozása.

19 Több mint 55 féle betegséget bizonyítottan a Glutén okoz. 99% a Cöliák betegeknek nincsenek diagnosztizálva, vagy félre vannak kezelve. Emésztési Problémák, Szelesedés, Puffadtság, Hasmenés, Székrekedés, Gyomor Fájdalmak, Colitis Ulcerosa/Vastagbélfekély, Fülcsöngés/Tinnitus, Menstruációs Zavarok, Megmagyarázhatatlan Meddőség, Alacsony és Termékenyképtelen Spermium, Vizesedés a Lábakon, Lábak, Kezek Bénulás Érzete, Izületi Fájdalmak Gyulladások az Ujjakban, Térdekben és Csípőben, Pikkelysömör, Szkleroderma, Keratosis Pilaris, (a.k.a. ‘csirkebőr’ a kar hátsó oldalán). Ez az Omega 3, 6 Esszenciális Zsírsavak és a D vitamin hiánytól van amit a Glutén okoz mivel meggátolja a zsírok teljes felszívódását.

20 Alacsony zsírtartalmú, magas szénhidrátú étkezés az egészséges! Ez a két állítás a legnagyobb HAZUGSÁG a táplálkozásról! Semmi rossz nincs az LDL koleszterinnel Az Alacsony Sűrűségű Lipoproteinnel! Az LDL egyik funkciója az agyban, hogy megragadjon életfontosságú koleszterint és Esszenciális Zsírsavakat és elszállítja a neuronokba (agysejtekbe) ahol kritikus szerepük van a szinapszisok általi információ továbbításában! Töménytelen mennyiségű szénhidrátot eszünk, mely krónikus gyulladásokat okoz a szervezetünkben és az agyunkban! A TESTÜNKNEK és az AGYUNKNAK SZÜKSÉGE VAN ZSÍROKRA!

21 Immunrendszerünk reakciói a Gluténra, aktiválja COX-2 enzimet ami beindítja a gyulladásokat okozó Citokinokat melyek fontos szerepet játszanak a neurológiai betegségekben! Glutén a gyomorban polypeptiddé és exorphinná bomlik, ami átmegy a vér-agy gáton. Bekerülve az agyba, kötődnek az agy morfin/opiate receptoraihoz, mely kábultság érzetet teremt, mely ugyanaz mint a drog függőség. A Glutén az AGYBAN okozza a legnagyobb gyulladást, károsodást! Szó szoros értelemben a Glutén megváltoztatja az agy kéjérzékelési centrumának biokémiai folyamatát. Specifikusan a Dopamine receptorokban! Glutén aktiválja a kéj/öröm érzést!

22 Reference Dr. Hadjivassiliou Normális AgyGlutén Agy Cöliákos betegeknél magas a Szabadgyök termelés az agyban, mely rombolja az agysejteket! A Glutén károsítja az immunrendszerünket, ezért csökken a természetes antioxidánsok mint a Kataláz, Glutation, Szuperoxiddizmutáz termelésük. Fokozatosan csökkenti a test és az agy természetes védekezőképességét az állandó Szabadgyök károsodás ellen! Gabonák Megölik az Agysejteket

23 Ki kell iktatni a Glutént a táplálkozásunkból. Megszűnik az édességekért való vágyakozásunk, javulni fog a kedélyállapotunk, beindul az optimális súlyállapot, megszűnnek a gyulladások és az általános egészégünk szárnyalni fog. Egy titkos búza intolernicia járvány van a világon, amiről nem sokan tudnak. A Gliadin (búza fehérje) molekulák vízben oldódnak és szabadon kötődnek a sejtfalakhoz ezért állandó mérgezést okoznak mely immun- aktiváló ami antitesteket állít elő a belső rendszerünkben mely roncsolja a környezetében lévő szöveteket. Innetől kezdve minden más gyulladás felgyorsul, melynek iszonyatos pusztulás az eredménye. Sajnos a glutén abbahagyása utáni sok időnek kell eltelnie, hogy javulást tapasztaljunk, mivel 9-től 12 hónap mire kitisztul a szervezetünkből, és ekkor kezd el a bélrendszerünk meggyógyulni a gyulladásoktól.

24 BÚZA = KORAI HALÁL Opioidok – Olyant min egy drog, kiváltója a Skizofréniának Agglutinin – károsítja a beleket, akadályozza a D vitamin felszívódását, rombolja az immunrendszert és krónikus gyulladásokat okoz, Endokrin romboló. Gliadin – indukálja egy másik fehérje mobilizálását Zonulin mely megnöveli a belek átszivárgó képességét, mely rombolja az immunrendszert és növeli a gyulladásokat. Szinte mindenki aki búzát eszik, valamilyen betegségtől korábban hal meg. Az emberi szervezetnek szinte ZÉRO szüksége van étkezési szénhidrátokra!

25 Búzacsíra Agglutinin (Búza Lektin) Mérgező és károsítja a bélfal sejtjeit, amitől a bélfalak áteresztővé válnak, megengedve, hogy bél baktériumok, félig emésztett étel darabkák bejussanak a testbe (leaky gut szindróma). Rendkívül kicsiny mennyiség, csak néhány részecske a milliárdokból, búza lektin stimumálja a belekben lévő immunsejteket, hogy kiengedjenek gyulladást okozó citokinokat, mely hozzájárul a belek fokozódott pusztulásához. Wheat Germ Agglutinin A Szénhidrát függőség egyik tünete a szervezet vágya a hiányzó tápanyagokért!

26 Fitinsav – Anti-tápanyag A Fitát savak kivonják a szervezetben lévő ásványi anyagokat, mint a Magnézium, Kálcium, Cink, Vas és a fontos csontépítő és ideg-továbbító Kálciumot.

27 Több Mint 400 Neurologiai Betegség Létezik A Glutén és a Cukor Rombolja az Agysejteket és Neurológiai Tüneteket Okoznak Szédülés, Álmatlanság, Migrénes Fejfájások, Stroke, Ködös Gondolkodás, Letargia, Figyelemzavar, Koncentrálási Zavarok, Tourette’s, ADHD, Narkolepszia, (ALS) = Amyotrophic Lateral Sclerosis Lou Gehrig’s Disease Motoros Neuron Disease Depresszió, Epilepszia, Parkinson’s, Alzheimer’s, Huntington, Demencia, Skizofrénia, Bipoláris Zavarok

28 A magas vércukorszint glikózist okoz “amikor glukóz, fruktóz, proteinek és zsírok összekötődnek”, ami a szövetekben és a sejtekben mindenhol elmerevedést és feszességet okoz. A Glutén felgyorsítja a Glikózist és a Szabadgyök termelést ami miatt az agyszövetek elkezdenek összezsugorodni és elhalni. Az így összekötődött cukormolekulák és agy- fehérjék létrehoznak egy új halálos szerkezetet, mely hozzájárul az agy elkorcsosulódásához!

29 Ha csökkentjük a glikozist- cukor molekulák kötődnek fehérje- molekulákhoz, akkor csökkentjük a gyulladást és a szabad gyökök képződését, melyek sarokköve az öregedésnek. A cukorfogyasztás elhagyása csökkenti a gyulladásokat, és biztosítja a hosszú életet.

30 Alzheimer-kór a 3. típusú cukorbetegség! Insulin activates insulin receptors, and downstream signalling molecules, in the brain and spinal cord as well as insulin-sensitive glucose transporters in the Central Nervous System and as well in the liver, muscle and fat. Insulin also participates in feeding behaviour, reward pathways and normal emotional and cognitive brain functions. Dysregulation of insulin signalling pathways in the brain is implicated in neurodegenerative diseases such as Alzheimer’s and Schizophrenia. Elhunyt Alzheimer-kóros betegek agyából nyert sejteken végeztek vizsgálatot és bebizonyosodott, hogy jóval kevésbé érzékenyek az inzulinnal szemben. Ez a jelenség nagyon hasonló a cukorbetegeknél jelentkező inzulinrezisztenciához, azonban fontos kiemelni, hogy Alzheimer-kórosok esetén csak az agysejteken jelentkezik az inzulinnal szembeni érzéketlenség. Az Alzheimer-kórtól szenvedő betegek szellemi állapota fokozatosan hanyatlik. A betegek a kis fokú feledékenységtől lépcsőzetesen jutnak el a teljes memóriavesztéshez és szellemi, fizikai leépüléshez.

31 A cukorbetegség miatt igen jelentősen - akár 65 százalékkal is megnövekszik az Alzheimer kialakulásának veszélye. Inzulin áthatol a vér-agygáton, hatással lesz az agyra, a központi idegrendszerre, a májra, hasnyámirigyre. Inzulinnak szerepe van a táplálkozásunkban, az agy jutalom rendszerében, és normális érzelmi és kognitív agyi funkciókban. De ha az agy, mint ahogy a sejtjeink állandóan kapják az inzulint, a cukor/szénhidrátok miatt, azok INZULIN REZISZTÁNSSÁ VÁLNAK. Nem jeleznek vissza a hasnyálmirigynek, hogy nincs szükség inzulinra. Kialakul a cukorbetegség, I., II., III. Inzulin jelátviteli diszreguláció az agyban, összefüggésben van olyan neurodegeneratív betegségekkel mint a Demencia, Alzheimer, Parkinson, Skizofrénia, stb....

32

33 Muszáj stimulálni az agyunk és testünk, természetes védekező mehanizmusát a pusztító Szabadgyökök ellen, sokkal előbb mielőtt megjelennének a kognitív elmebeli hanyatlások. A Demencia az nem egy specifikus betegség vagy kór. Az egy összefoglalása a széleskörű tüneteknek, mely az agy memória vesztésére, vagy más gondolkodási képességek elvesztésére/diszfunkciójára utal, mely befolyásolja a beteg normális mindennapi tevékenységeit. Demencia károsodást okoz az agysejtekben, mely megakadályozza az agysejtek egymással történő kommunikálásának a képességét. Amikor az agysejtek nem tudnak normálisan egymással kummunikálni, a gondolkodási, viselkedési, érzelmi és memória funkciók elhalnak.

34 A legtöbb Demencia által kialakult károsodás az agyban végleges elváltozásokat, károsodást idéz elő és idővel ez az állapot romolhat mely gondolkodás és memória vesztességgel jár. Szükségünk van 90 táplálék-kiegészítőre, ebből 60 ásvány, 16 vitamin, 12 alapvető aminosav és 3 alapvető zsírsav. Összesen 90 kiegészítő a mindennapi étrendünkhöz, amelyek hiánya különböző betegségeket okozhat. E, D, K-vitamin, OMEGA-3,6,9 lassítja a memóriavesztést Alzheimer-kór esetében.

35 A Parkinson-kór akkor alakul ki, ha az agy szubsztancia nigra nevű területén a dopamin nevű hírvivő molekulát termelő idegsejtek károsodtak vagy elpusztultak. Parkinson kapcsolódik a glutén intoleranciához és gluténmentes diétával a tünetek megszűnnek! Dr. M. Hadjivassiliou, 2010 The Lancet

36 A hippocampus egy memória feldolgó szerv a limbikus rendszerben, aminek szabadgyökök, stressz és a glikózistól történt károsodástól diszorientáció és mentális konfúzióval jár. Az Alzheimer-kórtól a hippocampus az egyik első régiója az agynak ami kárt szenved.

37

38 Mindenben halálosan mérgező kőolajszármazékok vannak! A ROSSZ OLAJOK MEGÖLNEK! A JÓ OLAJOK MEGGYÓGYÍTANAK! Hidrogénezés, TRANSZ-ZSÍROK, Antibiotikumok, Hormonok

39 A zsírsavak az agyban és a testben szabályozzák az immunrendszert. A probléma a károsodott Omega-6 zsírsavak. Károsodott Omega-3 halolaj, krill olaj kapszulák prosztata és vastagbél rákot okoznak, mivel az előállításnál és tartósításnál károsodott a zsírsav. Jó zsírsavak mint az Omega-3,6,9 csökkenti a gyulladásokat, míg a hidrogenizált főző olajak gyulladást okoznak.

40 Magas vérnyomás gyerekeknél! A Coca-Cola és minden más üdítőital magas fruktózú GÉN- MÓDOSÍTOTT kukorica sziruppal van édesítve ! A felesleges cukor zsírként lerakódik! Csökkenti a hormonokat, savasítja a vért, hajhullást, öregedést, és rákot okozhat! A cukorra nincs szükségünk az étrendünkben. Valójában a cukor mérgező és addiktív! RÁK CUKORBETEGSÉG SZÍV BETEGSÉGEK ELHÍZÁS EPE- Kő FOGSZUVASODÁS

41 A telített zsírsavak elsősorban állati eredetűek (pl.: disznózsír, vaj). Ezen kívül megtalálható a húskészítményekben, valamint a kemény sajtokban. A növényi eredetű például a pálma- és a kókuszolaj. Évtizedek óta elhitették velünk, hogy ezek a zsírok egészségtelenek és károsak. Ez nem igaz, és kiderült, hogy jó számunkra. American Journal of Clinical Nutrition A transzzsírok mesterségesen előállított, folyékony olajból készült, szilárd zsírok. Az előállítás folyamatát nevezzük hidrogenizációnak. Ennek során a folyékony növényi olajokhoz hidrogén atomokat adnak és így azok szilárd zsírokká, transzzsírokká alakulnak mint például a margarin. Ezen sejtpusztító transz-zsírok szinte minden készített ételben megtalálható.

42 LDL mint rossz koleszterin! HAZUGSÁG! Nem találtak különbséget a szívrohamban meghaltaknál! Tehát nem a koleszterin okozza a szívinfarktust! Az úgynevezett “zsírszegény szívkímélő diéta” hipotézis, hogy a koleszterin szívinfarktust okoz, újra és újra belett bizonyítva, hogy nem igaz. Azonban ami közös volt az elhunyt idősek körében, hogy dramatikusan alacsonyabb volt a koleszterinszintjük. Ez csak egy mitosz, ami nagyon messze van az igazságtól, hogyha csökkentjük a koleszterint akkor tovább és egészségesebben élünk. A rákos és gyulladásos elhalálozás 48%-al csökkent akiknek magasabb volt a koleszterinjük. Lancet, Medical Journal, Netherlands

43 Szükség van kevés trigliceridre a jó egészséghez. De a magas trigliceridszint megemelheti a szívinfarktus, érelmeszesedés, trombózis kockázatát és jele a metabolikus szindrómának. Telek amik fogyasztásának abbahagyása Csökkenti a trigliceridek mennyiségét Napi 30/60 perces testmozgás, és egészséges zsírsavak, proteinek tojás, húsok, vaj bevitele. Mi okoz magas trigliceridszintet: Ételek minősége Kövérség Nem kontrollált cukorbetegség Alulműködő pajzsmirigy Vese probléma Sok alkohol fogyasztás Több kalóri bevitem mint amit elégetünk

44 Fekete Kömény/Fekete Málna Fekete Kömény /Chardonnay Szőlő Fekete Kömény Olaj A HÁROM OLAJ KEVERÉKE Zsírban oldódó antioxidáns kapacitás – A Feketekömény szinergizmusa más olajakkal A multi-antioxidánsokhoz a feketeköménymag olaj kivonatának hozzáadásával létrejött egy szuper erős hatású antioxidáns szinergizmus (különböző olajak egy időben alkalmazva egymás hatását támogatják és erősítik). Arnold S. Leonard M.D. Ph.D

45


Letölteni ppt "Minden élőlény egy tökéletes bio-organizmus. Nem lettünk se teremtve, se az evolúció során nem fejlődtünk ki arra, hogy genetikailag módosított élelmiszereket."

Hasonló előadás


Google Hirdetések