Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Új korszak: A táplálkozás új stílusa!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Új korszak: A táplálkozás új stílusa!"— Előadás másolata:

1 Új korszak: A táplálkozás új stílusa!
Fenyő Pollen – Az élet hasznos esszenciája

2 Az abszolút vezető termék
a legjobb diétás termék « az élethez szükséges energiai anyagok Bankja » (a tudományban ismert, több mint 260 biológiailag aktív tápanyagot tartalmaz) a harmonikus kombinációjával, tulajdonságai miatt egyszerre élelmiszer és gyógyszer több mint éve használják az egészséges étrend termékei űrhajósok, sportolók és a vezető elit számára Kínában

3 A tápanyagok tárháza Fenyő pollen - egy egyedülálló energia termék, maga a természet hozta létre Megtalálható benne minden tápanyag, ami szükséges a jó egészséghez

4 A fenyő pollen egy ÉLŐ ANYAG
Minden fenyő pollen egy apró, élő élet, tartalmazza a tápanyagokat és aktív elemeket Ez az anyag az emberi szervezetbe kerülve könnyen felszívódik, emészthető és terjed a test minden sarkába Egy különleges, mindössze három ország rendelkezésére álló technológiával dolgozzák fel az alapanyagokat A pollenek sejtburkát leválasztják, így akadálymentesen szívódnak fel a csupán 3 nanométeres pollenek, és jutnak be a sejtekbe az élő hatóanyagok

5 A pollen komponensek tartalma öt csoportba oszthatók:
Tápanyagok A pollen komponensek tartalma öt csoportba oszthatók: 20 féle aminosav, ebből 8 alapvető fontosságú (esszenciális) a szervezet számára 14 különböző vitamin 30 ásványi anyag Körülbelül 100 enzim, valamint egyéb aktív anyagok Nukleinsav, fibrin, zsírsavak, flavonoidok, kolin, stb.

6 Aminosavak A fő összetevője a fehérje, és annak élettani funkciója a fehérje szintézis, amely a fizikai élet alapja. Ez segít fenntartani a nitrogén egyensúlyt, a nyersanyaga különböző enzimeknek, antitesteknek, illetve bizonyos hormonoknak a szervezetben, képes szabályozni a fiziológiai funkciókat. Ez biztosítja a szervezet hőenergiáját, elősegíti a növekedést, helyreállítja a metabolikus fogyasztást, támogatja a normális ozmotikus nyomást a hajszálerekben. A tápértékük szempontjából megkülönböztetünk alapvető fontosságú esszenciális, és nem esszenciális aminosavakat.     Ez utóbbiakat a szervezet bizonyos körülmények között maga is képes szintetizálni, előállítani, de a nyolc esszenciális aminosavat az elfogyasztott étünkkel tudjuk csak bevinni. Alapvető fontosságú (esszenciális) aminosavaknak nevezzük tehát azokat az aminosavakat, amelyeket az emberi vagy állati szervezet nem, vagy csak elégtelen mennyiségben képes előállítani.

7 Pótolhatatlan esszenciális aminosavak
Nyolc esszenciális aminosavnak kell bekerülni a szervezetbe az elfogyasztott étellel. Ez a 8 aminosav létfontosságú a szervezet számára, fontos élettani funkciókat végeznek a szervezetben E 8 esszenciális aminosav a következő: fenil-alanin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, triptofán, treonin, valin. A gyerekek még kell a hisztidin.

8 Természetes aminosavak
A fenyőpollen fő jellemzője a magas aminosav tartalom

9 Triptofán - a boldogság hormona
Triptofán: egy esszenciális aminosav, jótékony hatással van a szervezetre Részt vesz a szerotonin kialakulásában, ez az úgynevezett boldogsághormon Szintéziséhez E-vitamin szükséges Ismert természetes antidepresszáns Résztvevője a szintézisben sok hormonnak a szervezetünkben

10 A Treonin tulajdonságai
A Тreonin egy esszenciális aminosav Részt vesz a fehérje-egyensúly fenntartásában Részt vesz a kollagén képződésében Ismert tulajdonsága, hogy javítja a májfunkciókat Növeli az immunrendszer szintjét Felelős az antitestek kialakulásáért

11 Izoleucin tulajdonságai
Isoleucine elősegíti az izomtömeg fejlődését Energiaforrásként működik az izmok és az agy szöveteiben Megvédi a szöveteket a szervezetünkben állandóan zajló bomlási folyamatoktól A hormonok és enzimek szintézisének fontos összetevője Immunrendszert erősítő tulajdonságokkal rendelkezik

12 Leucine Leucine az egyik legfontosabb zsírsav az egészséges emberi szervezet számára Ő felelős a nitrogén egyensúlyért (ez a legfontosabb feltétele a szén és a fehérjék hatékony cseréjének a szövetekben, A vércukorszint csökkentéséért felelős Védi az izomszövet sejtjeit a gyorsított bomlás okozta fokozott fizikai megterheléstől és életkori tényezőktől

13 Leucine Nem szabad elfelejteni, hogy a leucin közvetlenül részt vesz a fehérje-szintézisben, tökéletesen gyógyítja a sebeket és a mikro sérüléseket ( %-al növeli a szervezet gyógyító képességét), és erősíti az immunrendszert..

14 Miért van szükség a lizinre?
A lizin szükséges a fehérjék számára a szervezet normális növekedéshez, a hormonok termelődéséhez, az antitestek, az enzimek számára, valamint a szövetek helyreállításához. Miért van szükség a lizinre? A lizin sok fontos, sőt létfontosságú funkciót végez el, szerepe az emberi szervezet számára rendkívül fontos. Így például a herpesz elleni küzdelemben, valamint egyéb vírusos betegségekben is. Ez az aminosav antivirális hatású, különösen a herpesz vírus és az akut légúti fertőzéseknél.

15 Lizin Mint már a fentiekben említettük, a lizin gyakorlatilag bármilyen fehérje komponense az emberi szervezetben. Ez azt jelenti, hogy egyszerűen elengedhetetlen a szintézise az izomrostok, izomszövetek kialakulásához, melyek tudjuk, hogy mennyi sok fehérjét tartalmaznak. A Lizin ajánlott azok számára, akik meg akarják szerezni az izomtömeget, mint pl. a testépítők, akik esetében ez egyszerűen pótolhatatlan. A Lizin részt vesz a kollagén képződésénél és a szövetek javításában. Ezt alkalmazzák a rehabilitáció idején műtét után és sportsérüléseknél.

16 Valin A testszövetek növekedéséhez szükséges egyik fő összetevő. Együtt a leucinnal és az izoleucinnel, energiaforrásként szolgál az izomsejtekben és megakadályozza a szerotonin szint csökkenését. Laboratóriumi kísérletek patkányokon kimutatták, hogy a valin növeli az izomkoordinációt és csökkenti a szervezet érzékenységét a fájdalomra, a hidegre és melegre, stb. Súlyos szenvedélybetegségeknél használják, valamint kábítószer-függőség esetén, a keletkező aminosav-hiány pótlására, depresszió, sclerosis multiplex esetén, mivel ez védi az idegrostokat az agyat és a gerincvelőt.

17 Metionin A metionin jelentősége egy olyan jellemzőjének tulajdonítható, ami megelőzi az öregedést. Sok tudós és szakértő bebizonyította, hogy a metionin nagy szerepet tölt be a „az élet stabilizátoraként", megóvja a szervezetet a fent felsorolt betegségektől.

18 Fenilalanin A nagyvárosban élő ember életmódja, hektikus életritmusa jelentősen eltér egy normális, természetközeli életmódtól. Gyakran szükséges, hogy erőt nyerjenek és helyreállítsák a lelki egyensúlyt és a nyugalmat. Ellentétben a mesterséges stimulánsokkal (kávé, alkohol), melyek elveszik a tárolt energiát, ez pedig csalódottsághoz, ürességhez vezet. Ez az aminosav segít megbirkózni az irritációval és a szorongással.

19 Fenilalanin Csökkenti az alkohol és opiátok (kábítószerek) iránti vágyat Alkalmazzák a megelőzésben, a kezelésekben és a rehabilitáció során, a kábítószer és alkoholfüggőség megszüntetése érdekében

20 Fenilalanin Elősegíti a vese és a máj anyagcsere-termékei eltávolítását Javítja a szekréciós funkciót a hasnyálmirigyben és a májban

21 Fenilalanin Továbbá, a fenilalanin- szintézis az alapja az endorfinok, az úgynevezett „boldogság hormonok” termelődésének Ha az endorfinok szintje emelkedik a vérben, ez örömöt, boldogságot és nyugalmat idéz elő Ezenkívül enyhíti a krónikus, akut fájdalmat, elősegíti a gyorsabb felépülést különböző betegségekből

22 Fenilalin hiányában… Pajzsmirigy betegségek Vitiligo
Krónikus és akut fájdalom A krónikus fáradtság szindróma Depresszió Elhízás Kimerültség Ízületi gyulladás Menstruáció előtti szindróma Мigrén Figyelemhiányos rendellenesség

23 Az aminosavakhoz élelmiszerekből jutunk
Az aminosavakhoz élelmiszerekből jutunk. Azonban meg kell jegyezni, hogy annak érdekében, hogy bejusson a szükséges mennyiségű aminosav, szükség van nagy mennyiségű élelmiszert fogyasztani, amit egy nap alatt nem vagyunk képesek megenni. Sok élelmiszer tartalmaz tartósítószereket, amely károsak az egészségre. A pollen sejtekben található cukrok, aminosavak, fehérjék, vitaminok és enzimek mennyisége jelentősen meghaladja a fenyőfa gyökereiben, száraiban és leveleiben található pollen tartalmat

24 lizin leucin valine threonine methionin fenil-alanin
izoleucin lizin leucin triptofán valine threonine methionin fenil-alanin

25 A fenyő pollen Vitamin összetétele
A vitaminok nélkülözhetetlenek a szervezet anyagcseréjéhez. Kis mennyiségben néhányat szintetizál a szervezet is, valamint jelen vannak az élelmiszerekben A szervezet különféle élettani funkcióihoz szükségesek kis mennyiségben a vitaminok A vitaminok két részre oszthatók: vízben oldható és zsírban oldódó vitaminokra

26 Zsírban oldódó vitaminok
Oldódnak zsírban és zsír oldatban, de nem oldódnak vízben A lipidekel együtt vannak jelen az élelmiszerben Amikor emésztés zajlik a bélben, itt ragadja meg a nyirokrendszer e zsírban oldódó vitaminokat, valamint kis mennyiségben szabadul fel az epében is A felszívódást követően a legtöbb része a zsírszövetben van tárolva A vitaminhiány tünetei szinte észrevehetetlenek Az aktuális szintjük nem állapítható meg egy vizelet teszt segítségével Bizonyos zsírban oldódó vitaminok nagy dózisú bevitele okozhat toxicitást is

27 Az A-vitamin főbb funkciói:
segít a növekedésben, az erősebb csontokért, egészséges bőrért, szemnek, hajnak, fogaknak, ínynek

28 Vitamin D Erős csontok és fogak,
Javítja a kalcium felszívódását és a foszfort a bélben, Megakadályozza kötőhártya-gyulladást A D3 vitaminhoz nehéz hozzájutni az élelmiszerekből, különösen a csecsemők és a gyermekek számára. Azonban, ez a vitamin is megtalálható a fenyő pollen összetételében

29 Az E-vitamin főbb funkciói:
Szükséges a termékenység fenntartásához Megakadályozza az izomsorvadást Antioxidáns hatású, késlelteti az öregedést és megszünteti a fáradtságot

30 Vízben oldódó vitaminok
Nem tárolódnak a szervezetben hosszabb távon, mint amennyire szükséges lenne a test számára a működéséhez Legtöbbjük részt vesz különböző enzim- rendszerekben mint koenzim például, fontos szerepet játszanak a közvetítő folyamatok anyagcseréjében (mint például a légzés, carboxylation a szén-dioxid-csere); A hiány tünetei nagyon gyorsan jelentkeznek; Az aktuális szintjük vérvizsgálattal, vagy vizelet vizsgálat segítségével kimutatható

31 A főbb funkciói: Vitamin B1 Serkenti az emésztést
Javítja a mentális folyamatokat Fenntartja az idegek, szövetek, izmok és a szív normális állapotát, működését

32 A főbb funkciói: Vitamin B2 Stimulálja a sejtműködést,
Regenerálja a sejteket, Javítja a látást, Megszünteti a szem fáradságát, Elősegíti a szénhidrátok, zsírok, fehérjék anyagcserét

33 Nikotinsav (PP-vitamin)
A nikotinsav hiányának következményei: bőrgyulladás, pellagra, glossitis, anorexia, emésztési zavar, hányinger, hányás, hasmenés, fejfájás, szédülés, sőt még mentális zavarokat is okozhat a hiánya A klinikai gyakorlatban ez a vitamin előírt angina kezelésnél, érelmeszesedésnél, valamint fagyási sérüléseknél

34 A főbb funkciói: Vitamin B6
Szorosan kapcsolódik a fehérje, zsír és szénhidrát anyagcseréhez Koenzimként (elő-enzimként) működik, mintegy 80 biokémiai folyamatban Szükséges a növekedéshez A terhes nőknek a B6 mellé plusz E-vitamin is szükséges a terhesség kihordásához

35 Vitamin B6 E vitamin hiánya vérszegénységhez vezet seborrhoeás dermatitis. Legfontosabb feladata a szintézis az aminosavaknál Megakadályozza az öregedést a szövetekben és a szervekben, megszünteti az éjszakai izomgörcst, klónusszal az alsó végtagokban és zsibbadást a felső végtagoknál, végtag ideggyulladás

36 A főbb funkciói: Folsav Szabályozza a laktációt
A bél és táplálkozási rendellenességek megelőzése, szabályozása és kezelése, Fájdalomcsillapító hatásai vannak, Serkenti az étvágyat a rossz egészségi állapotban lévő embereknél

37 Vitamin C A C-vitamin - más néven aszkorbinsav - nagy fiziológiai aktivitással rendelkezik: Megkönnyíti a kollagén termelődését, Ösztönzi az antitestek termelődését Növeli a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét Gyorsítja a sebgyógyulást

38 Flavonok A flavonoidok a pollenben élettani funkciói alkotnak mint rutint A rutin egy fontos vitamin, fenntartja a hajszálerekben az erőt, használják a hajszálerek kezelésében, hogy megakadályozzák az agyi, illetve bélrendszeri vérzést Antioxidáns tulajdonsága miatt gátolja a rák kialakulását.  Érősíti a szívet, serkenti a vizelést, csökkenti a vérnyomást néhány estben

39 Flavonok A flavonok szinergikusan működnek a C-vitaminal, megakadályozzák, hogy az oxidáció megsemmisítse a C-vitamint Együtt a D-vitaminnal, enyhíthetik a nőknél a tüneteket az ovuláció után és a klimax idején 100 Gr fenyő pollenben található mg flavonoid és rutin

40 Kolin Kolin egy nitrogén-tartalmú, lúgos, szerves vegyület
A kolin képes modulálni az apoptózist és gátolja a rákos sejtek szaporodását. 100 g fenyő pollen tartalmaz 202, ,79 mg kolint

41 Ásványi anyagok A fehérjék, nukleinsavak és vitaminok mellett különböző ásványi anyagokra is szüksége van a szervezetnek Összhangban tartják a különböző elemeknek az emberi szervezetben, a tartalom amely több mint egy tíz-ezred a test tömegéhez makro celláknak, elemnek nevezzünk. Ezek közé tartozik a kálium, nátrium, kalcium, magnézium és a foszfor.

42 Mikroelemek Olyan elemek, amelyek tartalma a szervezetben kevesebb, mint egy tízezred. Ezek az úgynevezett mikro tápanyagok. Bár nagyon kevés kell belőlük, de nélkülözhetetlenek, rendkívül fontos funkciókkal bírnak! Ezek közé tartozik a réz, vas, cink, mangán és szelén

43 Mikroelemek A legújabb tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy két fő kategóriába sorolhatók az egészségünket leginkább veszélyeztető betegségek: a szív - és érrendszeri betegségek és a rák. Mindkét kategória szorosan kapcsolódik a mikro tápanyagokhoz A fenyő pollenben lévő nyomelemek számát, típusát, valamint a meglévő formáit, felszívódását tekintve, a szervezet szükségleteihez tökéletesen igazodik, és, így a fenyő pollent méltán nevezik "a gyönyörű természet tápanyagának."

44 Fenyő pollen - a legegészségesebb élelmiszer
“Kár, hogy az emberek nem sokan ismerik az új receptet a hosszú élet titkáról. Finomra őröljük a fenyő pollent, naponta egyél az étellel, és akkor mindig egészséges leszel." Van Sison, Qing-dinasztia ( )

45 Legyenek egészségesek
Guozhenel Együtt


Letölteni ppt "Új korszak: A táplálkozás új stílusa!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések