Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az alternatív tudományok „Kész átverés show!”-ja

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az alternatív tudományok „Kész átverés show!”-ja"— Előadás másolata:

1 Az alternatív tudományok „Kész átverés show!”-ja
Dr. Sipos Pál egyetemi tanár SZTE TTIK Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék Kecskemét, November 27.

2 Néhány példa alternatív irányzatokra,termékekre
Okkultizmus, asztrológia, ezotéria ipar Mágnesességen alapuló buherátorok Egyes alternatív gyógyászati módszerek Elektrolitikus méregtelenítő berendezések Csodatévő étrend- és táplálék kiegészítők Energia megtakarító ketyerék Csoda-vizek Távgyógyítás Parajelenségek S. í. t., s. í. t.

3 Áltudomány vagy alternatív tudomány?

4 Az alternatív tudományok mai állásával szembeállítva
néhány állítása a természettudomány mai állásával szembeállítva Színkódolás: Ők állítják Én állítom

5 1. Az oxigénnel dúsított ivóvíz

6 Oxigénnel dúsított víz
A mátrai forrásvizekből készült, Aqua Oxigén Plusz oxigénnel dúsított ivóvíz hétszer több oxigént tartalmaz, a városi vizek, egyéb palackozott vizek és üdítő italok oxigén tartalmához képest. A módszer titka abban áll, hogy az ivóvizet kombináljuk az oxigénnel, két létfontosságú elemet vegyítve össze. A természetes mátrai források összegyűjtött vizét egészségügyi tisztaságú molekuláris oxigénnel dúsítjuk. Az eljárás során ionfizikai kötés alakul ki a víz és az oxigén-molekulák között.

7 Oxigénnel dúsított víz
1. A KAQUN víz lúgosíthatja és hígíthatja a vizeletet. Rendszeres fogyasztása gátolhatja a kőképződést, illetve a gyulladásos folyamatokat. Ezért is lehet hasznos mindazok számára, akik hajlamosak húgyúti fertőzésekre. 2. A KAQUN víz javíthatja a vér oxigénszállító kapacitását, így az agy vérellátását is. Ezért fokozott szellemi igénybevétel esetén, mint "védőital" csökkentheti a kifáradást növelheti a teljesítőképességet és a koncentrációt is segítheti. 3. Ajánlott a stressz és depresszió által kiváltott betegségek megelőzésének elősegítésére. 4. Csökkentheti az emésztőrendszer gyulladásos folyamatait. 5. Hatásos lehet allergiás, immunológiai és keringési zavarok esetén. 6. Nagyon jótékony hatással bírhat égési sérülésekre és más bőrproblémákra. 7. Javíthatja a májműködést. 8. Fogyasztása révén csökkenthetőek a chemo- és sugárterápiák mellékhatásai. 9. Alkalmas lehet a dohányzás által okozott krónikus tünetek enyhítésére. 10. Minden, az oxigénhiányos állapottal összefüggő zavar esetén ajánlott a fogyasztása.

8 Oxigénnel dúsított víz
Az O2 oldhatósága vízben (közönséges körülmények között): 41 mg/liter (tiszta O2) 8 mg/ liter (levegő) Egy nagy lélegzetvétellel kb. 1 liter, vagyis kb mg O2 gáz kerül a tüdőnkbe. Ennyi 32 liter „szuper” oxigéndús vízben vagy 162 liter „közönséges” vízben található. Egyébként meg, hogy ezt hasznosítsuk, ráadásul még kopoltyúra is szükségünk lenne …

9 2. A nagy klasszikus – a P víz

10 A Π-víz A japán tudós prof. Shoi YAMASHITA 1964-ban felfedezte, hogy az "élő víz" mely a növényekben található, biológiai és fizikai szempontból jelentősen különbözik az általánosan felhasznált ivó- és forrásvizektől, és nagyon hasonlít testünk saját sejtvízének összetételére. Amikor a ferri/ferro só (Fe++/Fe+++) kozmikus energiahullámokat fog fel, változás áll be a vas atommag és elektron forgásában, amely az atomot erősen energiával feltöltött állapotba hozza. Az erősen energiával feltöltött vas atom elektromágneses hullámokat sugároz ki, más szóval aurát. Az elektromágneses hullámok vagy aurák a PI-víz lényege. A hal a Π-vízben oxigén és táplálék nélkül 3 hónapig marad életben

11 A Π-víz előállítására szolgáló szűrőberendezések

12 A Π-víz 1. Előaktiválás Az örvényesítő folyamat hatására, a természethez hasonlóan, kitörlődnek a káros anyagok információi és feltöri a vízmolekulák nagy csoportjait (un. klasztereket) - ez az első lépés egy finom és rendezett molekulastruktúra képzéséhez. 2. B.C.S. (Bio Control System) PI ®-kerámiák nyomokban vasionokat (Fe2+, Fe3+) adnak le a vízbe. Ez az ionkombináció, mely a természetes sejtvízben is megtalálható, befolyásolja az un. „elektronspint” és a víz energetikai struktúráját. Ennek következménye bioenergetikai hullámok keletkezése, melyek közös rezonanciával bírnak a természetes sejtrezgéssel, és különösen a sejtek közötti információátvitelt biztosítják. 3. A korallfázis  A dél-japán Okinawa korallszigetek lakosainak különösen magas a várható életkoruk, átlagosan mintegy 105 év. Ennek a világszerte egyedülálló jelenségnek a magyarázata az ún. Sango-korallok hatásában rejlik…amelyek tudják az ásványion-tartalmat és a pH-t szabályozni.

13 A Π-víz 4. IMS R PI ®-kerámiagolyók
…a szabadalmaztatott kerámiagolyók…halszálkából nyert, szervesen kötött kalciumot tartalmaznak. Ezeknek a kerámiagolyóknak a segítségével, melyek kalcium-ionokat tudnak leadni, megkötődnek a vízben található szabad magnézium-ionok… visszanyeri a víz a kiegyensúlyozottságát és természetes kalcium-magnézium egyensúlyát. 5. YMS R PI ®-kerámiák Ugyancsak szabadalmaztatottak az ötödik átfolyási fázis YMS R PI ®-kerámiái. Kiválasztott japán magashegyi kristályok feltöltik a vizet természetes energiájukkal, és növelik az antioxidációs erőt azáltal, hogy megnövelik a víz elektronegativitását. 6. B.C.S. (Bio Control System) PI ®-zeolit  A hatodik fázisban a B.S.C. PI ®-kerámiákat támogatja a zeolitkristályok egyidejű hatása: a nagy porozitású biokatalizátorok abszorbeálnak olyan káros mikromolekulákat, mint pl. az ammónium és az arzén, és a B.S.C.-PI ®-kerámiákkal összjátékban optimalizálják az energetizálást. 7. Energiaszint-szabályzó A technológia utolsó fázisában egy állandó mágnes beállítja az átfolyó víz energiaszintjét arra az energetikai koordinációra, amely az emberi sejtvíznek megfelelő érték.

14 A Π-víz 1. Előaktiválás Az örvényesítő folyamat hatására, a természethez hasonlóan, kitörlődnek a káros anyagok információi és feltöri a vízmolekulák nagy csoportjait (un. klasztereket) - ez az első lépés egy finom és rendezett molekulastruktúra képzéséhez. 2. B.C.S. (Bio Control System) PI ®-kerámiák nyomokban vasionokat (Fe2+, Fe3+) adnak le a vízbe. Ez az ionkom-bináció, mely a természetes sejtvízben is megtalálható, befolyásolja az un. „elektronspint” és a víz energetikai struktúráját. Ennek következménye bioenergetikai hullámok keletkezése, melyek közös rezonanciával bírnak a természetes sejtrezgéssel, és különösen a sejtek közötti információátvitelt biztosítják. 3. A korallfázis  A dél-japán Okinawa korallszigetek lakosainak különösen magas a várható életkoruk, átlagosan mintegy 105 év. Ennek a világszerte egyedülálló jelenségnek a magyarázata az ún. Sango-korallok hatásában rejlik…amelyek tudják az ásványion-tartalmat és a pH-t szabályozni.

15 A Π-víz Valóban sokáig élnek az emberek Okinawán, de
National Geographic 2005 Nov. Valóban sokáig élnek az emberek Okinawán, de hosszú életük titka (a National Geographic szerint) intenzív közösségi élet fizikai aktivitás (pl. jóga) egészséges táplálkozás (sok gyümölcs és hal) derűs életszemlélet.

16 A Π-víz A p-víz kritikája 1. - Parajfalók Klubja
( A közönséges csapvíz és a boltban vásárolt p-víz néhány alapvető fizikai tulajdonságát összehasonlították: Forralási idő Elolvadáshoz szükséges idő Fagyáspont Elektromos vezetőképesség Fényelnyelés Semmilyen különbséget nem találtak. A p-víz kritikája 2. – Dr. Fábián István: Csodatévő ivóvizek, IPM Aug. „Nem ismert olyan forrásmunka, amely a p-víz különleges tulajdonságaival kapcsolatos megállapításokat alátámasztaná.” „…sima csapvíz, amely, ha szerencsénk van, nem szennyeződik el a vízkezelési eljárások során…”

17 3. Mágneses víz- és gázkezelés

18 Mágneses vízkezelés Ennél az innovatív terméknél is a szabadalmaztatott mágneses technológiát alkalmazzuk. A Vitaflow az ivóvíz-előkészítésnél használatos: a víz természetes ásványi só összetétele nem változik és oldott formában megmarad. Ez pozitívan hat a víz ízére anélkül, hogy megváltoztatná annak életfontosságú molekuláit. Így a víz kifogástalan és egészséges! Hűtőszekrényekbe való Vitaflow - befér a legtöbb hűtőszekrény ajtajába vagy annak bármelyik polcára. Kancsót, üveget vagy poharat állíthatunk a műanyagból készült alátétre. A dupla mágnes 1,5 l víz kezelésére alkalmas. A Vitaflow asztali alátét hasonló a hűtőszekrények számára kialakított alátéthez, de az ezüstözött kivitelezés elegánsabb hatást kölcsönöz számára. Tökéletesen megfelel az étkezőasztalokon elhelyezett vizeskancsók és üvegek magnetizálására.

19 Vizeskancsó energetizátor
Mágneses vízkezelés Vizeskancsó energetizátor Meggátolja a toxinok és kémiai anyagok beépülését a szervezetbe Csökkenti a nátrium-szintet  Csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást Csökkenti a koraszülés kockázatát  Csökkenti a szabadgyököket Csökkenti a savasodást Fokozza a vese és a memória működését

20 Mágneses vízkezelés

21 A klaszterképződés csökkenése meggátolja a vízkőképződést.
Mágneses víz- és gázkezelés A klaszterképződés csökkentése megnöveli a gáz fűtőértékét. Here is a bigger image of a device that uses a magnetic field generated from an electromagnet. The device is suppose to agitate water molecules thereby producing small clusters from large clusters. This is suppose to produce healthier water and stop scaling, which is most frequently associated with precipitation of calcium carbonate from solution. A klaszterképződés csökkenése meggátolja a vízkőképződést.

22 Mágneses vízkezelés Ha a mágneses tér hatására a víz szerkezete valamelyest megváltozik is (a spinek rendeződnek), az 1-2 pikoszekundum alatt ismét rendezetlenné válik – ennyi idő alatt visszaáll az eredeti állapot. 1 pikoszekundum = egymilliomod másodperc egymilliomod része 1ps : 1 s = 1 s : év Ami vasreszelékkel működik, az más anyagokkal (pl. vízzel, városi gázzal) nem.

23 deutérium tartalmú víz
4. A csökkentett deutérium tartalmú víz

24 Csökkentett deutérium (D)
tartalmú víz Deutérium szegény vízben a sejt- burjánzás lelassul. Ha rákos sejtek- től megvonjuk a deutériumot, akkor azok elpusztulnak. A természetes izotóparány H : D = 100,000 : 12, tehát a tiszta víz deutériumra nézve 6.6x10-3 mol/dm3 koncentrációjú; Pro: Ismertek olyan gyógyszerek, amelyekben a hatóanyag koncentrációja ennél sokszor kisebb; Kontra: a kémiai különbség az H és a D között (izotópeffektus) nagyon kicsi, nem indokolná a drámai különbséget a biológiai tulajdonságok/hatások között; Technikai nehézség: a kapható deutériumszegény vizekben H : D = 100,000 : 7-10 (felnőtt szervezet: 60 l víz; folyamatos csere a környezettel) H D H

25 méregtelenítő berendezés
5. Az elektrolitikus méregtelenítő berendezés

26 Elektrolitikus méregtelenítő berendezés
Ez a módszer a bőrön keresztül méregtelenít meleg lábfürdő formájában. A méregtelenítő gép bekapcsolásával elindul a víz elektrolízise és a szervezetből fokozatosan ozmózis útján távoznak nem csak a testidegen anyagok, hanem csökken a magas vércukor, húgysav, vérzsírszint is. A kezelés eredményessége szemmel is követhető, de a csapvíz tisztasága a látványt nagymértékben befolyásolhatja. A víz különböző elszíneződései a különböző testtájak, szervek méregtelenítését jelentik: Sárga – vese, epe Narancssárga, barna – ízületek Zöld, sötétbarna – máj, epehólyag Fehér - nyirokrendszer Mire jó?: fáradékonyság, ingerültség, álmatlanság, aluszékonyság, memória- koncentráció- és látászavar, allergiák, mozgásszervi betegségek, szív és érrendszeri betegségek, jó és rosszindulatú daganatok. Kezelés előtt Kezelés után

27 Elektrolitikus méregtelenítő berendezés

28 Elektrolitikus méregtelenítő berendezés
Egy jó kontrollkísérlet bebizonyította, hogy semmiféle méregtelenítésről nem volt szó; A víz akkor is elszíneződött, amikor a ketyerét már bekapcsolták, de a beteg még nem is rakta bele a lábát; A „berendezésben” vas elektródok merültek a vízbe; A gyengeáramú elektrolízis során az egyik elektród anódosan oxidálódott; Az oxidáció során különböző vas-oxidok- és hidroxidok képződtek, amik megfestették a vizet.

29 6. A vízmeghajtású autó

30 A vízmeghajtású autó Ha közönséges belsőégésű motorokba H2:O2 2:1 térfogatarányú elegyét (durranógázt) vezetünk, a kopogástűrés (oktánszám) és az égetés hatásfoka is javulhat; A benzinek oktánszáma víz beporlasztásával szintén javítható; A Ft-os kérdés: Lehet-e olyan autót készíteni, amelybe benzin helyett vizet öntünk és azt égetjük el a motorban?

31 A vízmeghajtású autó http://www.tudatossag.com/
…az olvasó azt a kérdést tette fel, hogy ha mindenki a vizet használja üzemanyagként, akkor ez nem vezethet-e oda, hogy felbomlik a Föld ökorendszerének érzékeny egyensúlya és nem fogyasztjuk-e el a Föld összes vizét? …ez a probléma…már több mint 30 éve foglalkoztat engem is. 1970-ben egy cég, ahol konzultánsként dolgoztam, kifejlesztett egy olyan katalizáló eszközt, mely lebontotta a vizet hidrogénre és oxigénre, így azt el lehetett égetni. Rengeteg töprengés után megsemmisítettük a tervezetet, mivel úgy gondolkoztunk, mint Ti is néhányan, hogy előbb vagy utóbb a Föld vízkészletét teljesen elhasználjuk, ez pedig a Föld elpusztítását jelentené. (De) a vízautók segítenek egy …kritikus ökológiai kérdés megoldásában…a Föld apadó oxigénkészletének az utánpótlásában. A vízautó kipufogócsövén csak oxigén és vízpára távozik (mely gyorsan folyékony vízzé alakul)… a vízautó segít az apadó oxigénkészlet utánpótlásában.

32 A vízmeghajtású autó El lehet-e égetni a vizet? Az égéshez szükséges:
égést tápláló anyag éghető anyag megfelelő hőmérséklet A víz: az égést nem táplálja nem éghető elegendően magas hőmérsékleten, hőelnyelés közben elbomolhat A válasz tehát egyértelműen nem. Olyan autó, amit „a víz elégetése során felszabaduló energia” hajt, nem építhető.

33 A vízmeghajtású autó Ötlet: előbb bontsuk el a vizet H2-re és O2-re, majd ezt égessük el a robbanómotorban… A kiskocsi 1 liter vízzel egy órán át képes közlekedni, maximum 80 km/órás sebességgel. A vizet egy különleges szerkezet - a vízbontó membrán – segítségével alkotóelemeire bontják és az így keletkezett hidrogénnel hajtják az autót. …ha egyszer a mérnököknek sikerül megoldaniuk az egyszerű vízbontás folyamatát, próbáljuk elképzelni, hogy vajon hagynák- e ezt azok az országok, amelyek a kőolaj exportból élnek? Egyszerű vízbontás = vízbontás energia befektetése nélkül

34 A vízmeghajtású autó Vízbontás: H2O  H2 + ½ O2 285 kJ/mol H2 égése:
Csak energiatermelő folyamat hajthat meg egy autót; Legfeljebb annyi energia nyerhető a H2/O2 elegy elégetése során, mint amennyi energiát a vízbontáskor befektettünk; Ha az mégis működne, akkor megalkottuk a Perpetuum mobile-t, vagyis az örökmozgót…

35 7. Az anionos egészségügyi betét

36 Az anionos egészségügyi betét
Az anion a negatív töltésű levegőrészecske egy atomi összetevője. Frissességet érzünk az erdőben, vagy tavasszal, amikor is az anion mennyisége bőséges. Egy atom anionná válik elektron felvételkor, míg pozitív ionná válik elektron leadáskor. Az anion elősegíti a sejtanyagcserét, növeli az életerőt és étvágyat. Tisztítja a vért és nyugtatja az idegeket, ezért a levegő vitaminjának is nevezik. Az anionok, negatív töltésüknek köszönhetően megtalálják, és magukhoz vonzzák a káros baktériumokat, pozitívan töltött vírusokat, és nem utolsó sorban a szabad gyököket, ezeket semlegesítik, fertőtlenítik a környezetet és segítenek elkerülni a gyulladások kialakulását. A betétben lévő turmalin nanorészecskék 6070 anion/cm3-t képesek kibocsátani 24 órán keresztül.

37 Az anionos egészségügyi betét
A turmalin boroszilikát féldrágakő, kedvelt ékszeripari alapanyag, keménysége a Mohs skálán 7-7.5; dörzsölés hatására az elektromos töltésre tesz szert. Anionokat nem bocsát ki. A nanokristályok 100 nm-nél (a cm százezred részénél) kisebb kristályok; a kis méret eddig nem sejtett egészségügyi kockázatokkal járhat. Az anionok között található számos mérgező (pl. CN-, CrO42-, BrO3-, stb.), sőt, olyan szabadgyökök is ismertek (pl. O2-), amelyek maguk is anionok!

38 8. A mindenható ezüstkolloid

39 A mindenható ezüstkolloid
Mellékhatása nincs. Diadalmenetét a gyógyszeripar érdekei megállították, mert az antibiotikumokkal többet lehetett keresni… A kollodiális ezüst katalizátorként működik. ... hatására a testnedv (víz) átrendeződik, szervezetünk pedig ezt a kiváló struktúrájú vizet használja fel feladatai ellátásához. Az ezüst elektromágneses tulajdonsága zavarja a kórokozókat, kitaszítja azokat. Szinte mindent gyógyít, legyen szó vírusos agyhártyagyulladás, tbc, gyermekbénulás, szemölcs, bélféreg stb. kórokozójáról. Az ezüst az élet vitalizáló erőivel áll kapcsolatban, emiatt képes az energia blokádok feloldására, az elektromos egyensúly helyreállítására.

40 A mindenható ezüstkolloid
Az ezüst baktérium- és gombaölő hatása ősidők óta ismert (pl. szemölcs- irtás, szemgyulladás kezelése). Túladagolása esetén a bőr kékesen elszíneződik (argyria). Ismertek halált okozó ezüst túladagolási esetek is. Az amerikai gyógyszerkönyvben 1975 óta nem szerepel, nálunk nincs törzskönyvezve. Bizonyos esetekben hatásos, de mellékhatásai miatt nem ajánlott az alkalmazása – van helyette sokkal hatékonyabb gyógyszer. A hatás-részecskeméret összefüggés mind a mai napig tudományos vita tárgya.

41 az „alternatív” tudományokhoz?
Hogyan viszonyuljunk az „alternatív” tudományokhoz?

42 Akkor most jó nekünk az alternatív tudomány
Hogyan viszonyuljunk…? Akkor most jó nekünk az alternatív tudomány vagy nem? Elsőfajú: ingyen van és nem árt az egészségnek (pl. napi horoszkóp böngészése) Másodfajú: pénzbe kerül, de nem káros az egészégre (pl. mágneses ékszerek) Harmadfajú: pénzbe is kerül, és az egészségre is káros lehet (pl. ázsiai csodadoktorok, brit kiropraktorok, stb.)

43 Hogyan viszonyuljunk…?
Használjuk a józan eszünket! Elfogulatlanság, vagyis a mieinktől eltérő, esetleg azokkal ellenkező gondolatok iránti nyitottság; Következetesség, vagyis szívós és kitartó ragaszkodás a rendelkezésre álló tényekhez és a tudomány által is igazolt ismeretekhez; Intellektuális bátorság, vagyis tudományosan alátámasztott ismeretek alapján megvizsgálva mások állításait, képesek és hajlandók legyünk azok elfogadásáról vagy visszautasításáról hitelesen dönteni.

44 a józan ész hívei számára
Néhány hasznos link a józan ész hívei számára placebok_adofizetok_penzebol/

45 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Az alternatív tudományok „Kész átverés show!”-ja"

Hasonló előadás


Google Hirdetések