Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

" Készítette: Dr.Bartha Emília, Ph.D.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "" Készítette: Dr.Bartha Emília, Ph.D."— Előadás másolata:

1 " Készítette: Dr.Bartha Emília, Ph.D.
Belül tiszta Ön?" Hogyan győzzük le a székrekedést, az irritábilis bélszindrómát (IBS), a puffadást, gyomorfájást és bőrproblémákat úgy, hogy közben több legyen az energiánk és laposabb a hasunk? " Készítette: Dr.Bartha Emília, Ph.D.

2 Gyakori fáradtság és erőtlenség, Szélgörcs, gázok és puffadás
Ha az alább felsorolt tünetek közül egyet vagy többet már észlel, akkor itt az ideje az alapos belső nagytakarításnak: Gyakori fáradtság és erőtlenség, Szélgörcs, gázok és puffadás Súlyfelesleg , Ételallergiák ,Elégtelen emésztés Ingerlékenység, hullámzó kedély , Rossz szájíz és erős szagú széklet, Élősködők a székletben, Gyakori megfázás, Visszatérő fejfájások, Krónikus székrekedés , Irritábilis Bélszindróma (IBS), Kiálló has ("úszógumi"), Csillapíthatatlan éhségérzet , Bőrproblémák, kiütések, stb. Fémíz-érzet a szájban, Aranyér ,Candida-fertőzés

3 A regeneráció képései:
Méregtelenítés, salaktalanítás fogalma, egyszerre !, módszerek Sav-bázis egyensúly, savas, bázikus ételeink, savtalanító módszerek Savas pH , 35%-l alacsonyabb oxigén=rák (Otto Warburg) Szervezetünk hiányzó anyagainak feltöltése: Q-10,Omega-3 telítetlen zsírsavak, vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok Csak ezt követően érdemes bármiféle helyreállító terápiát elkezdeni (kivéve ha a gyors eredmény nagyon fontos)

4 Méregtelenítés, salaktalanítás
Méregtelenítés: felhalmozódott méreganyagok, toxinok, kemikáliák és egyéb vegyületek eltávolítása a veséből, májból, epéből, idegrendszerből, gerincvelőből, szív- és érrendszerből. Salaktalanítás: az emésztőrendszerben keletkezett salakanyag és az ott felhalmozódott méreganyagok, gyógyszer és antibiotikum maradványok, illetve az általuk elpusztított bélflóra eltávolítása. Méregtelenítés salaktalanítás nélkül: a bélrendszert túlterheljük, lassítjuk az emésztést,gyulladások Ha csak salaktalanítást végzünk a mérgek bennünk maradnak.

5 Hogyan salaktalanítsunk, méregtelenítsünk ?
1, Először is a vastagbelet kell megtisztítanunk mindenféle toxikus lerakódástól, salakanyagoktól és parazitáktól   2,Pótolnunk kell azokat a hasznos bélbaktériumokat, melyek megőrzik a bélflóra egyensúlyát ( lerakódott méreganyagokban elszaporodott káros baktériumokkal szemben). Ez a folyamat nagymértékben erősíti az immunrendszerünket   3,Méregtelenítő gyógynövények, aminosavak, vitaminok és ásványi anyagok segítségével méregtelenítjük a májat, a vért, az agyat, a szöveteket, végső soron az egész szervezetet

6 Belsönk tisztítása I, : Colon hidroterápia- az alapos bélfürdő
Beöntés: csak a vastagbél alsó szakaszát érinti May-kúra:gyógyteák, zöldségleves, hashajtás,hasmasszáz, szikkasztott zsemle,tej Gray-módszer:gyógynövény, bélflóra újjáépítése Mazdaznan-tisztítókura: erjedési folyamatok leállítása citromlé, gyümölcslével , savtalanítás borkősavval Colonix-program: Természetes rostkiegészítők, teák -a lerakodások kimosása, hasznos baktériumok visszapótlása Antiparazita-gyógynövények: élősködők, férgek elpusztítása Méregtelenítés aminosav, vitamin, ásványi anyagok, gyógy- növényekkel: máj, agy,vér, szövetek.

7 Belsönk tisztítása II,:
Gyengéden, a teák erejével: Zöldtea: vitamin , ásványi anyag, antioxidáns, koleszterinre Pu-erh (Ázsiából): testzsírok lebontásában, emésztést javít La- pacho (Dél-amerikából): lefekvés előtt alkalmazható Ivókúra savóval és búzafű v. árpalével: Ca, Mg,C-vitamin, klorofill Napi 1 pohér koktél Víz-a szépségelixir :szénsavmentes, kevés Na, Ca:haj,köröm, csonterősítés, 2-3 liter, serkenti az anyagcserét, létfontosságú tápanyagokat kioldja a táplálékból és a véren keresztül eljuttatja a sejtekhez, méregtelenít Lébőjt: gyümölcs, zöldséglevek, víz, tea: frissen préselt grépfruit-v ananászlé, sárgarépa-, zeller,-savanyúkáposzta-,brokkolilé Napi 3-5 pohár gyümölcs, zöldséglé:főzés után mennyi az elbomolatlan hasznos anyag???Évtizedek alatt az ásványi-anyag, vitamin mennyisége élelmiszereinkben a töredékére csökkent kg/fő bevitele lenne indokolt?!)

8 Belsönk tisztítása III,:
Máj méregtelenítése. Articsóka kivonattal,Szilimarin,Vérrehulló fecskefű,Picrorhiza kurroa (tropusi gyógynöv.), Szorbit, Olivaolaj, Napraforgóolaj, méz, két friss tojássárgája, Béltisztítás: keserű gyógyvizekkel Algakapszula: mélyszöveti tisztítás, nehézfémek eltávolítása Nyirokmasszázs, Szauna, Alga és gyógynövénykivonatot tartalmazó krémek, fürdőadalékok, Pakolások:nedves, meleg kendők a hason, csípőn salaktalanító illóolajokkal (citrom édeskömény, rozmaring )stimulálják az anyagcserét és a vérkeringést Emésztést serkentő tippek :mozgás, talp-és hasmasszázs, helyes táplálkozás, rágás, tejsavak, erjesztett tejtermékek, helyes légzés-hasi és jóga légzés.

9 Belsönk tisztítása IV,:
Méregtelenítés: vegyületek eltávolítása a veséből, májból, epéből, idegrendszerből, gerincvelőből, szív- és érrendszerből. (Flavin5 kp,OMrelax kp, Cékla Kp, Aloe vera kp, Brokkolicsíra kp, Tökmagcsíra kp, Arginin Kp, Glutamin kp)) Salaktalanítás: az emésztőrendszerben keletkezett salakanyag és az ott felhalmozódott méreganyagok eltávolítása. (Kendermag rost, Flavin7 rost, Homoktövis kp, Amaránt shake, Biosa flora, Lenmagcsíra kp).

10 Ha biztosra akarsz menni, igazítsd a biológiai órádhoz a méregtelenítési ciklusokat:
Évszakok szerint: Tél: ekkor a kiválasztó és a keringési rendszer tisztítható a leghatékonyabban Tavasz: az epehólyag és a máj méregtelenítése ilyenkor a leghatásosabb Nyár: ebben az időszakban a vékonybél, a gyomor a lép és a hasnyálmirigy salaktalanítása a legeredményesebb Ősz: a tüdő, a vastagbél és a bőr tisztulására legalkalmasabb időszak Napszakok szerint: óra között: máj óra között: tüdő óra között: vastagbél óra között: gyomor óra között: hasnyálmirigy, lép óra között: szív óra között: vékonybél óra között: húgyhólyag óra között: vese óra között: szívburok óra között: hármas melegítő óra között: epehólyag

11 Sav-bázis fogalma:

12 Sav-bázis egyensúly: Vér: pH:7,35-7,45, nyál: pH:7,2, vizelet: 6,8-7,2 sav és bázisképző élelmiszerek aránya és mennyisége, 1 pohár 2,5 pH:-jú cola=32 pohár 10 pH:-jú vízzel Szabályozás: légzés, vesék kiválasztó működése, tompító anyagok, anyagcsere termékek raktározása Savtöbblet: fejfájás, gyengeség, fáradékonyság, bőrviszketés, nyugtalanság, álmatlanság, csökkent összpontosító és gondolkodóképesség, izomrángások, lepedékes nyelv.

13 Sav-bázis egyensúly: Elsavasodás következményei:
Mészhiány-csontritkulás: csonttörés, csontfájdalmak, fogromlás, ideggyulladás, idegfájdalmak Fölösleges fehérje, aminosav felhalmozódása, Mozgásszervi betegségek. Reuma.: ásványi sók kivonása izületi tokból,porcból, izmokból, szalagokból, köszvény:húgysav kristályok lerakodása izületek közé, porcban Székrekedés:húsfehérjék 50%-t a vastagbél rothasztó baktériumai bontják le.

14 Ételeink: Savképzõ ételek:az összes húsféle, halak, állati zsír, vaj, margarin, finomított olaj, diófélék, hüvelyesek, sajt, tojás, fehérlisztbõl készült ételek, fehér cukor, ecet, édességek . Lúgképzõ ételek: gyümölcsök, gyümölcslevek, zöld levelek, zöldséglevek, egyes gyógyteák, gyökérfélék, nyers zöldségek, burgonya, csicsóka, uborka, tök, hagyma, fokhagyma, fûszernövények, búzakorpa, búzacsíra, teljes kiõrlésû gabonából készült termékek, gesztenye, datolya, füge, szójatermékek. .

15 Savtalanító módszerek 1,:
1, Étrend:napi 2x nyers zöldség, 3-4 dl frissen készített zöldséglé ( Előfordulhat,hogy növényvédő-szerekkel terheljük magunkat) 2, Szódabikarbóna kúra: Éhgyomorra egy kávés-kanálnyi szódabikarbónát kell bevenni 1 dl meleg vízben feloldva. Ebéd és vacsora előtt 15 perccel egy csipetnyit kell bevenni, 1 dl vízben elkeverve. 3, Étrendkiegészítöink: Kendermeg rost,Cékla kp, Spárgacsíra, Lucerna kp, Lucernacsíra kp,Calcium Corall Kp

16 Savtalanító módszerek 2, :
4, Savtalanító légzés: Hasunk előtt keresztbe tett karjainkat lassan széttárjuk és fejünk fölé emeljük, lassan, nyugodtan megtöltjük a tüdőnket levegővel. Ezután leengedjük lassan a karunkat, s közben lélegezzük ki - szigorúan csak orron át - a beszívott levegőt, lehetőleg az utolsó csöppig, hosszan elnyújtva, hogy időt adjunk a tüdőnek a vérből a legnagyobb mennyiségű széndioxid felvételére. Ha elfogyott a szusz, ne vegyünk újabb levegőt, helyette húzzuk hátra a vállainkat, mintegy kitágítva ezzel a tüdőtérfogatot, így vákuumot, légritkulást hozunk létre. Ezzel szabad utat adunk a vérből a nagyobb nyomású széndioxid és biogén gázmolekulák számára az alveolusokba. Az összegyűlt gázmennyiséget a vállak előrehúzásával kipréseljük az orrunkon át. Kisebb gyakorlással már három-négy után-légzés is sikerülni fog.

17 A hiányzó oxigén pótlása
Az ivóvizünk 3-5 mg/l oxigént tartalmaz oldva, az ásványvizek oxigéntartama közel nulla. Az oxigénnel dúsított vízből az oxigén a száj, gyomor-és bélnyálkahártyán felszívódva a vérárammal eljut a létfontos-ságu szervekbe , az izmokba, szövetekbe, sejtekbe. Ez a folyamat tízszer hatékonyabb, mint a légzéssel történő oxigénfelvétel Mágnese térben: 50mg/l, 150 mg/l oldott oxigén tartalmú ivóvíz alapú ital állítható elő. Az így kezelt víz szerkezete közel azonos az emberi szervezetbe található víz szerkezetével. Mágneses térben az oxigénből a víz másfélszer többet tud magában tartani. 40 mg/L tartartamú víz oldja a szellemi és fizikai fáradságot, kedvezően hat a keringési és emésztési folyamatokra.

18 Szervezetünk hiányzó anyagainak feltöltése:
Korosodásunkkal csökken az agy, az izom, és minden szervünk tömege, csökken az össejtszámunk, de csökken az energiát (ATP-t) képező Q-10 (ubiquinon, KoenzimA) mennyisége is. Omega-3,-6,-9 telítetlen zsírsavak, vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok fokozatos pótlása is szükségessé válik felhasználódásuk miatt

19

20 Membrán folyamatok:Q-10, omega-3 K,Na,Ca ionoknak a sejthártyán keresztüli átjutásához az ATP energiája kell, telítetlen zsírsavak a sejthártya építőanyagainak mozgékonyságát biztosítják

21 Meddig célszerű szedni a hiányzó anyagokat?
Van-e összefüggés a vitaminok, ásványi-anyagok, nyomelemek és a betegségek között? Lehet-e túladagolni?

22 Omega-3 hatásai: szív- és érrendszeri megbetegedések egyik leggyakoribb okozóiként számon tartott triglicerideknek, a szintje nem kevesebb, mint 64%-kal csökkent

23 Omega-3 hatásai : fibrinogén (a vérrög fő alkotóeleme) 23%- kal csökkent.

24 Omega-3 hatásai A "jó koleszterin" (HDL) nőtt, a "rossz koleszterin" (LDL) pedig csökkent, így az össz-koleszterin szint 8%-kal csökkent.

25 Omega-3 hatásai :A diastolés vérnyomás (a legfontosabb vérnyomás összetevő) mintegy 9%-kal csökkent.

26 Betegségek vitamin, ásványanyag és nyomelem kúrája
Akne A-, C-, E-, F-vitamin Alacsony vérnyomás B1-vitamin Allergia mangán, kén, kálcium Álmatlanság B-vitaminok, kálcium Angolkór D-vitamin, kálcium, fluor magnézium, szilícium Aranyér B1-, B3-vitamin bíoflavonoidok, K-vitamin Ásványanyagok hiánya (demineralizáció) D-vitamin, kálcium, fluor molibdén, foszfor, szilícium Aszténia (alkati gyengeség) B4-vitamin, C-vitamin, mangán Nem gyulladásos bőrbajok,dermatózisok), B10-vitamin, kén Bőr-védelem A-, B2-, B3-, B5-, 83, B10 vitamin, réz, szilícium Cellulitisz (a laza kötőszövet gyulladása) B11-, F-vitamin, jód, szilícium Cukorbaj B6-vitamin, króm, mangán, nikkel, cink Depresszió B3-, C-vitamin, kálcium, mag nézium Égés A-. B3-, B5-vltamin, réz Ekcéma A-, E-. F-vitamin, kén Elhízás B1-, B11-, B15 , F-, l-vitamin, króm, jód, nikkel, szilícium

27 D vitamin is rendkívül mérgező nagy dózisban.
A csecsemőket súlyosan károsíthatja a napi 1000 IU-nél nagyobb mennyiség fogyasztása, szellemi és növekedési visszamaradottságot, veseelégtelenséget, halált okozva. A napi 50,000 IU-t meghaladó mennyiségek gyerekekben és felnőttekben egyaránt gyengeséget, kórós soványságot, hányást, hasmenést és tudatzavart okozhatnak. Az ajánlottnál jóval magasabb dózisok hosszú távú szedése a lágyrészek meszesedését és életveszélyes veseelégtelenséget okozhat. Alacsony kalcium-tartalmú étrend és a D vitamin megvoná- sa általában visszafordítja a tüneteket, de a vese- elégtelenséget nem.


Letölteni ppt "" Készítette: Dr.Bartha Emília, Ph.D."

Hasonló előadás


Google Hirdetések